- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Из Звезде за Спутњик о „случају Борјан“: „Нема искакања, дисциплина и уговори морају да се поштују“

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилан Борјан
Милан Борјан - Sputnik Србија, 1920, 20.12.2021
Пратите нас
Светозар Мијаиловић, председник ФК Црвена звезда, поручио је у разговору за Спутњик спорт да Милан Борјан који је затражио раскид уговора, остаје на Маракани. Клуб је изнад сваког појединца, а с обзиром на то да капитен има важећи уговор, од превременог растанка нема ништа!
Црвена звезда је са минус пет бодова у односу на лидера Партизан отишла на зимску паузу, али све на Маракани и око ње, далеко више брине ситуација са капитеном Миланом Борјаном који је затражио раскид уговора!
О вербалном сукобу са тренером Дејаном Станковићем после кикса са Радником (1:1) на свом терену, бруји фудбалска Србија, када су наводно пале и тешке речи са обе стране.
Како Спутњик незванично сазнаје из извора блиских четвороструком узастопном шампиону, све је кулминирало у свлачионици после Радника када је Дејан Станковић, замерио играчима на односу према дресу уз питање да ли желе да због Радника остану без титуле?!
Тада је на сцену ступио 33-годишњи чувар мреже. Као капитен стао је да брани своју екипу, своје саиграче, а Станковићу је, наводно, ритернирао коментаром да се прво куне у Звезду, а касније телефонира са Италијанима (траже га Сампдорија и Удинезе). Била је то кап која је прелила већ пуну чашу и уследиле су псовке, а после свега и Борјанова потврда жеље да оде.
„Из пијетета, великог поштовања, оданости и захвалне љубави према навијачима, као и одговорности према медијима са којима имам сјајну сарадњу желим да се огласим. У медијима је изашла информација да желим да идем из ФК Црвена звезда и да је разлог то што не могу да трпим тензију и притисак.
Да, желим да идем из Црвене звезде јер мислим да сам клубу дао срце, душу, сваки атом снаге и да је дошло време да своје место препустим достојној замени. Не, није истина да идем због тензије и притиска јер сваки прави навијач Црвене звезде зна да сам пет година изложен највећим притисцима, скандирањима, нападима на моју породицу, а да сам у сваком моменту давао свој максимум и гинуо за овај грб када је било најтеже.
Разлози моје жеље да се повучем су много дубљи, конкретнији и већи. Ако буде потребе у неком трену поделићу са вама и то јер су навијачи ФК Црвене звезде одувек били мој највећи мотив, моја снага и разлог да се борим из године у годину све јаче. Све навијаче и медије ћу замолити да ми дозволе да у миру проведем свој дуго чекани одмор са својом породицом и до даљњег се нећу оглашавати на ову тему. Заувек ваш војник Милан Борјан“, наведено је у његовом саопштењу.
Милан Борјан - Sputnik Србија, 1920, 19.12.2021
СПОРТ
Стављена тачка на драму: Борјан открио шта је истина, а шта лаж
Стекао се утисак да Станковић и искусни голман, према мишљењу многих најбољи играч Звезде, даље неће моћи заједно, али када су вруће главе често се може чути и оно што се не мисли.
Срећа по црвено-беле је што следе новогодишњи празници и одмор, идеално да се охлади „усијање“.
Наводно су и навијачи, чије се мишљење на Маракани и те како поштује, изнели став – Борјан је неопходан клубу и мора да остане!
О горућој теми у Љутице Богдана Спутњик је ступио у контакт са председником Светозаром Мијаиловићем који је потврдио речи генералног директора Звездана Терзића да Звезда неће пустити свог капитена који је под уговором.
„Цела прича је везана за клуб који има намеру да се бије до краја за трофеј. Ова година по свему је била рекордна година и нема разлога да било шта се у том погледу мења, осим да се у наредној години оствари тај циљ да се до краја бори за титулу. Ја верујем да имамо и снаге и знања да се на спортском пољу изборимо за пету узастопну титулу. Овај неспоразум који се десио превазићи ће се апсолутно тако. Цела је прича да нема искакања из тога, мора се поштовати клупска дисциплина, потписани уговори и што је у најбољем интересу и Црвене звезде, тиме ћемо се до краја руководити".
Без обзира на чињеницу да је Звезда друга у првенству, иза црвено-белих је изузетно успешна полусезона што потврђује директан пласман у осмину финала Лиге Европе, што је највећи успех још од Барија.
Ипак, притисак и велики број мечева, како у Суперлиги, тако и у Европи, учинили су до усијања атмосфере у свлачионици. Мијаиловић уверава да је то саставни део посла...

„Људи смо од крви и меса. Знате, неки пут ситуација се тако намести да просто из једне ситуације у којој постижеш најбољи резултат после Барија и да се пласираш у осмину финала европског такмичења, и деси се један кикс против Радника и све се промени. Али, хвала Богу да је реакција била права. Права реакција у истој недељи, где се показује карактер да може да се одигра на много већем нивоу и да се приближи циљу који је постављен за ову сезону. Звезда из сваке могуће ситуације жели да извуче неко искуство и да реши проблем. Тако то раде организовани клубови, труде се да реше све проблеме и да на сва питања имају одговоре“, истиче Мијаиловић.

Апострофирао је за крај Светозар Мијаиловић да је зимска пауза стигла у правом тренутку и да ће добро доћи свима у црвено-белом табору да се опусте од притиска који са собом носи црвено-бели дрес, те да се окрену породици, родбини и пријатељима.
„Сви сад имају слободно до 11. јануара следеће године. Сви ће сада да буду са породицама, окружиће се својим најближим људима. Треба имати у виду број утакмица који су одиграли наши фудбалери, број карантина... Били су изложени невероватном стресу у овом периоду. Тај одушак ће добро доћи свима да мало предахну од самог притиска на резултат“, закључио је разговор за Спутњик председник Управног одбора Црвене звезде Светозар Мијаиловић.
Српски фудбалер Душан Тадић - Sputnik Србија, 1920, 20.12.2021
СПОРТ
„У Србији сам се навикао на бомбе“ – Тадића нису уплашили холандски хулигани /видео/
Српски фудбалер Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 19.12.2021
СПОРТ
Влаховић беснео, а тренер поручио: „Морао сам...“ /видео/
Српски фудбалер Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 19.12.2021
СПОРТ
Чудо из Србије – Влаховић изједначио Роналдов рекорд! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала