- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Илон Мaск открива „највећу претњу модерној цивилизацији“

© AP Photo / Jae C. HongОснивач компаније "Тесла" Илон Маск
Оснивач компаније Тесла Илон Маск - Sputnik Србија, 1920, 22.12.2021
Пратите нас
Извршни директор „Тесле“ и „Спејс Икса“ Илон Маск критиковао је „претерану политичку коректност“ у интервјуу за конзервативну сатиричну веб-страницу Бабилон Би, називајући политичку коректност једном од највећих претњи цивилизацији.
Маск је у интервјуу протестовао због покушаја забрањивања комичара Дејва Чапела који је критикован и осуђен због својих трансфобичних шала – и рекао да је „вирус буђења ума вероватно једна од највећих претњи модерној цивилизацији“.
„Требало би да је у реду бити духовит. Политичка коректност у суштини жели да комедију учини илегалном, што није кул“, рекао је милијардер, питајући се: „Да ли желимо друштво без хумора које је једноставно препуно осуда и мржње?“
„У свом срцу, претерана политичка коректност изазива поделе, искључује и мрзи. У основи даје злим људима... штит да буду зли и окрутни, оклопљени лажном врлином“, образложио је Илон Маск, преноси РТ.
Маск је такође прокоментарисао и метаверзум колеге директора технологије Марка Закерберга: „Мислим да смо далеко од губљења у метаверзуму. Звучи помало неуобичајено.“

„Не желим да будем као неки матори особењак који одбацује интернет“, рекао је Маск, додајући, међутим, да тренутно „не види убедљиву метаверзум ситуацију“.

Матрикс - Sputnik Србија, 1920, 04.12.2021
СВЕТ
Виртуелна некретнина у метаверзуму продата за 2.4 милиона долара
Мајмун коме су уграђени чипови у мозак игра видео-игру путем мисли - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2021
СВЕТ
Маск открио када ће почети са уградњом микрочипова у људе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала