- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Медојевић: У Црној Гори на делу политичка проституција

© Фото : Youtube/ADRIA TV Montenegro/PrintscreenНебојша Медојевић
Небојша Медојевић - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2022
Пратите нас
Лидер Покрета за промене и посланик у црногорском парламенту Небојша Медојевић изјавио је данас да је концепт да нову владу у Подгорици не формирају партије које су победиле на изборима – експерименталан и истакао да су нови избори једино поштено решење.
„Наш став је питање политичког интегритета и политичког морала, питање воље наших гласача. Једино Демократски фронт заступа поштовање демократских политичких принципа и поштовање избора грађана. Не можемо да подржимо коалицију и договор са мафијом. Тај режим мора да буде демонтиран, а ДПС не може да буде партнер“, рекао је Медојевић на ТВ К1.
Како је рекао, Покрет УРА и СНП су испод цензуса у Црној Гори, а Демократски фронт једина политичка опција која никога није издала и изневерила.
„Абазовић у Беранама није предао ни изборну листу, а избори су 27. марта, јер зна да не би добио ни 10 гласова, а мандатар је владе. Ето, толика је његова политичка снага“, каже Медојевић.
Додаје и да Црква не жели да улази у политичка препуцавања и да потписује темељни уговор док се ситуација не среди.
Медојевић је истакао да су грађани Црне Горе на изборима показали жељу да се ДПС демонтира, додајући да је Ђукановић „политичка прошлост“, а коалиција са њим „коалиција са мафијом“.
„Ми да смо размишљали о политичкој реалности, у смислу да се прилагођавамо страним амбасадама, ми смо имали кад то радимо, да издамо и будемо Дритан Абазовић. Ово што се сада дешава је класична политичка проституција. Нико није гласао за руковање са Ђукановићем. Ово што је Абазовић урадио је брутална издаја изборне воље грађана Црне Горе“, сматра Медојевић.
Медојевић сматра да су нови избори најпоштеније решење, који ће показати однос снага, а грађани ће, уверен је, наградити Демократски фронт и Демократе, па ће моћи да се формира влада са репрезентативним странкама политичких мањина.
Додаје да је Абазовић имао годину и четири месеца да се покаже, а да није урадио ништа, оцењујући да је он „најгори потпредседник владе са најгорим резултатима у историји“.
„Није спречио акције шверца дроге, међусобно се са Кривокапићем оптуживао око шверца дроге и цигарета, сачувао је Мила, криминалце и тајкуне, није реформисао нити унапредио ефикасност рада служби безбедности. Није направио ништа за интерес Црне Горе нити помирења, већ је радио само за интерес криминала, шверца и прања новца. Абазовић се сврстао на страну криминалних кланова и корупционашких афера“, рекао је Медојевић.
Студио агенције и радија Спутњик на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2022
РЕГИОН
Влада Црне Горе подржала забрану руских медија у тој земљи
Заставе Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2022
РЕГИОН
„Ово је скандал, никада досад се није десило“: Оштре реакције на одлуку да Абазовић буде мандатар
Телевизија Русија данас - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2022
РЕГИОН
„Пораз за слободу изражавања“: Удружење новинара Црне Горе осудило забрану емитовања РТ и Спутњика
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала