- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Милена Радуловић: Поносна сам што се чује мој глас кад глумим на руском

© Фото : Youtube/Balkanska Medja/PrintscreenГлумица Милена Радуловић
Глумица Милена Радуловић - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2022
Пратите нас
У почетку ми је било тешко да глумим на руском, али је временом моје знање језика расло и ја сам сада, коначно, кандидат да главне улоге тумачим на том језику. Дакле, нема синхронизације, успела сам да се изборим за свој глас у руским серијама и филмовима, на шта сам веома поносна, каже за Спутњик млада глумица Милена Радуловић.
После главне улоге у руском филму „Супердип“ и серији „Иван Грозни“, Милена Радуловић сада се, уз Ивана Босиљчића појављује у серији „Јањичар“ која се приказује на руској националној телевизији.
Реч је о историјској драми из времена владавине Бориса Годунова која прати Алексеја, козака који испуњава последњу жељу свог оца и одлази у страну земљу да се поклони Девици Марији. Пут овог козака, међутим, води кроз палату султана Османског царства где он бива заробљен и где постаје јањичар, под новим именом Али.
Султана Мехмеда Трећег у серији игра наш Иван Босиљчић док је Милени Радуловић поверена улога Зулфије, султанове конкубине.
„Зулфија је омиљена султанова љубавница из харема. Она није кандидат за супругу, али је врло утицајна у оквирима харема с обзиром на то да је љубимица султана са којим је изградила веома озбиљан однос испуњен страшћу, али и разумевањем“, откива за Спутњик српска глумица.
Jaњичар - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2022
КУЛТУРА
Иван Босиљчић и Милена Радуловић звезде нове руске хит серије
Доласком руске лепотице у харем, Зулфија губи на својој моћи и доживљава је као претњу због чега осмишљава различите сплетке како да је одвоји од свог љубавника. За то време главни јунак, јањичар, покушава да побегне из султанове палате и врати се у домовину...

„Јањичар“ окупио глумце из целог света

За потребе пројекта организован је међународни кастинг који је одржан у Белорусији, Литванији, Летонији, Србији, Азербејџану, Турској, Етиопији и у оквиру којег је одабрано више од 150 глумаца. Поред Ивана Босиљчића и Милене Радуловић, у серији играју Иља Малаков, Артур Иванов, Арина Жаркова и други.
„На кастингу на који сам случајно отишла срела сам Ивана Босиљчића. Ми смо то лако урадили, са нашим акцентима који се ипак чују док говоримо руски. У том тренутку сам знала да је наш наступ био жив и забаван. Током снимања, радили смо с глумцима из разних земаља, из Јерменије, Белорусије, Украјине. Султанову мајку играла је, на пример, позоришна дива из Грузије са којом сам снимала неколико сцена. Сјајна је атмосфера владала на сету и мислим да је добро да се, на тај начин, културе мешају јер тако научимо много једни од других“, истиче српска глумица.
Посебна драж овог пројекта, према мишљењу наше саговорнице, био је рад с редитељем Иваном Шурховецким, који је српској публици познат по филму „Легенда о Коловрату“.

У Русији добила прилику да се развија

„Другачије је радити филмове и серије у Русији. То су изазовни пројекти у којима сам одиграла прве главне улоге. Они су ми дали прилику да растем, да се развијам и прескочим неки степеник. Такође, рад на руским серијама даје ми прилику да се сусретнем са огромним аудиторијумом и схватим колика је, заправо, Русија“, објашњава Милена.
Да заигра у руском филму, ова млада глумица пожелела је на студијама глуме када је почела да учи руски језик, тај, како каже, језик велике књижевности. Први пут је с руским продуцентима и глумцима сарађивала на серији „Балканска међа“.
„У међувремену сам постала кандидат за главне улоге на руском језику и сада ме нигде не нахују. Успела сам да се изборим за то да течно глумим на руском, а то ми је веома важно“, наглашава она. Глумица је открила да ради на руским серијама „Катарина Велика“ и „Азазел“ који је адаптација романа Бориса Акуњина, међутим, у светлу сукоба у Украјини, они су привремено обустављени.
Милош Биковић – церемонија отварања Светског првенства у боксу - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2022
КУЛТУРА
Биковић: Бесмислено је забрањивати мачке, а опасно цензурисати уметнике
На питање, како коментарише цензуру са којима се руска култура свакодневно суочава, Милена Радуловић каже:
„Уметност и култура рефлектују догађаје и ситуације у којима се човек налази било да се бавимо прошлошћу као у серији ’Јањичар’ или садашњицом, али без обзира на све, не видим опасност у уметности. Ускраћивањем уметности сви остају ускраћени - и аутор и публика. Мислим да то није сфера која би требало да буде погођена политичким догађајима.“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала