- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић говорио о томе да ли је Србија спремна за „корак више“

© Фото : Srbija open/Srdjan Stevanovic ©Ђорђе Ђоковић и Нина Колунџија
Ђорђе Ђоковић и Нина Колунџија - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2022
Пратите нас
Ђорђе Ђоковић, директор Србија опена, открио је занимљиве детаље о предстојећем турниру укључујући и потенцијалне учеснике, али и могући развој на корак више, односно серију 500.
Србија опен се 2022. одржава другу годину заредом на теренима Тениског центра „Новак“ на Дорћолу од 17. до 24. априла.
Потврђени учесници турнира су Новак Ђоковић, Доминик Тим, Гаел Монфис, Карен Хачанов, Кристијан Гарин, Филип Крајиновић, Душан Лајовић, Ласло Ђере и Миомир Кецмановић, а директор турнира је у разговору са новинарима открио да се преговара са још неким великим именима.
„Два тенисера која су најближа доласку, а да не откривам имена јер не смем, један је Гренд слем шампион, а други је из Топ 10 на свету“, открио је Ђорђе Ђоковић.
Организација Србија опена је већ прошле године говорила о плановима и жељи да пређе са серије 250 на виши ранг, односно серију 500, а на томе се и даље ради.
„Што се тиче нас, ми смо одрадили све што је потребно како бисмо довели један такав турнир у Београд. Оно што није у нашим рукама то је АТП организација која има јако стриктне протоколе и сам процес одобравања једне такве лиценце. Није у питању да само ми добијемо, већ и да неком буде одузета. Ми јесмо у једној доброј недељи за организацију тениског догађаја, Барселона је у истој недељи, не би било први пут да постоје два турнира из серије 500 у истој недељи, тако да... Оно што је до нас ми то радимо и на нама је да будемо стрпљиви, да сарађујемо са АТП-ем и да се надамо да ћемо што пре да добијемо ту лиценцу“, додао је Ђоковић.
© Фото : Srbija open/Srdjan Stevanovic ©Ђорђе Ђоковић
Ђорђе Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2022
Ђорђе Ђоковић
На Србија опену учествоваће 28 играча, од којих ће бити четворица из квалификација, а тројица путем специјалне позивнице, односно „вајлд карте“.
Ђоковић је открио да је једна таква част указана младом Хамаду Међедовићу, док преостале две још нису додељене, али се очекује да припадну неким српским играчима.
Што се тиче организације неких других турнира на територији Србије – да ли челенџера или још неког такмичења из серије 250 – Ђоковић каже:
„Ми апсолутно радимо на томе да доведемо што више турнира. Прошле године смо имали велики број, ове године је мало другачија ситуација. Имамо разумевања за обе организације које нису у најбољим ситуацијама, морам да кажем да су помало и погубљени, имају проблеме и са турнирима и датумима. Ми чекамо сада одобрење за неке турнире...“.
Он је истакао да је план да се организују по један челенџер и код мушкараца и код жена у неком периоду после УС опена, док ВТА турнир на Дорћолу ове године нажалост неће бити одржан, али 2023. највероватније хоће.
Руски тенисер Данил Медведев, Вимблдон прво коло - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2022
СПОРТ
Или Путин или Вимблдон – британски министар хоће да избаци Медведева и Русе
Маријан Вајда (лево), Гебхард Грич (средина) и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2022
СПОРТ
Бивши „број 2“: Шта ако неко Ђоковићу каже „смири се“, па га то изиритира?
Новак Ђоковић и Данил Медведев – УС опен - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2022
СПОРТ
Епилог шока у Индијан Велсу: Шта је следеће за Ђоковића и Медведева?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала