- Sputnik Србија, 1920
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА

Послушајте како ваш глас звучи на Марсу

CC0 / Wikipedia/NASA/Public domain / Ровер и хеликоптер НАСА на Марсу
Ровер и хеликоптер НАСА на Марсу - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2022
Пратите нас
Агенција НАСА понудила је корисницима интернета прилику да симулирају како би њихов глас звучао на Марсу, захваљујући новом алату направљеном од података које је прикупио ровер „Перзеверанс“.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Свемирска агенција позива све заинтересоване да сниме сопствену аудио-поруку и послушају на њиховој веб-страници њену марсовску верзију, а то могу учинити ОВДЕ.
Поред тога, корисници ће моћи да приступе и плејлисти са снимцима добијеним током мисија ровера „Перзеверанс“, који је опремљен са два микрофона , што омогућава директно снимање звукова Црвене планете.
Да бисте користили ову алатку, морате да одете у одељак Sounds of Mars, изаберете картицу You on Mars и притиснете дугме да бисте снимили аудио. Затим морате преузети датотеку да бисте преслушали снимак. Осим свог гласа, на истом месту можете чути као на Марсу звучи летење хеликоптера, певање птица, чак и рокенрол.
Резултати истраживања звука на Марсу, представљени на 53. конференцији о лунарној и планетарној науци, део су студије којом се израчунава брзина звука на планети. Научници су открили да је брзина ширења звука на Марсу 240 метара у секунди , што је мање од брзине звука на Земљи, која износи 340 метара у секунди.
Планета Марс - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2022
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА
Шта се чује на Марсу: Научнике збунило изненађујуће откриће на црвеној планети
Brain - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2022
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА
Како свемирске мисије утичу на људски мозак
Фотографија Сунца Европске свемирске агенције - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2022
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА
До ситних детаља: Снимљена фотографија Сунца од 83 милиона пиксела
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала