- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Квадрат у центру Будве достигао и до 5.000 евра

© Sputnik / Маријана КолаковићГрад Будва у изградњи
Град Будва у изградњи - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2022
Пратите нас
Економска криза у свету и поскупљење грађевинског материјала у Црној Гори генерисали су значајан раст цена некретнина. Квадрат стана у Подгорици кошта и више од 2.000 евра, а у центру Будве и до 5.000 евра.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Упркос расту цена, порасла је и потражња за некретнинама у Црној Гори, а власници агенција кажу да се прода све што се понуди тржишту.
Цене грађевног материјала скочиле су до 200 одсто па је и градитељ станова, власник „Зетаградње“, Благота Радовић цене станова повећао за 15 одсто.
„То није утицало на потражњу. Ваљда се људи плаше инфлације и улажу у некретнине“, појаснио је Радовић, додајући да су цене станова у њиховим зградама од 1.300 до 1.800 евра по квадрату.
„Код инвеститора нема више станова. Сада продају власници и те цене су знатно изнад реалних. Чињеница је да на тржишту нема чак ни великих трособних станова. Не говорим само о нашој агенцији јер сам у контакту с колегама. За станове у изградњи не знам, јер их инвеститори с којима сарађујем још не граде“, каже Мира Радовић, директорка агенције за промет некретнинама.
Њена агенција нема гарсоњера у понуди поодавно, а чула је, каже, да се цене крећу од 1.900 до 2.000 евра по квадрату, преноси Б92 писање црногорских медија.
Зидање зграде - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2022
ЕКОНОМИЈА
Јагма за стратешки важном сировином у Србији: Због ње би станови могли да поскупе
Некретнине - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2022
ЕКОНОМИЈА
Да ли ће цена квадрата у Србији скочити за 20 одсто до краја године?
Тржиште некретнина - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2022
ЕКОНОМИЈА
Експлодирало тржиште некретнина: Шест милијарди евра промета и преко 30.000 склопљених уговора
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала