- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

„Србија и Мађарска регионални лидери“: Додикове честитке Вучићу и Орбану

© AP Photo / Laszlo BaloghДемографски форум у Будимпешти
Демографски форум у Будимпешти - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2022
Пратите нас
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик честитао је изборне победе председнику Србије Александру Вучићу и премијеру Мађарске Виктору Орбану.
„Драги пријатељу, још једном си доказао да народ у Србији у Теби види ослонац и гарант њеног даљег јачања, а ми у Републици Српској својим гласом дали смо подршку стабилности региона, развоју, напретку и слободи целог српског народа“, истакао је Додик у честитки Вучићу, истичући да је још једном потврђена неприкосновена воља народа да их Вучић води путем мира, стабилности, просперитета и економског развоја.

Сваки успех Србије гледамо као успех Српске

Додик је изразио наду да ће председник Србије „наставити пут који је започео и да ће у предстојећим годинама остати гарант мира и стабилности целог српског народа у ова изазовна времена“.
„Ми у Републици Српској са великим задовољством смо пратили јучерашњи ток избора и веровали у Твоју и победу СНС-а, јер је она гарант јаке и моћне Србије, каква је и нама потребна. Сваки успех Србије гледамо и као успех Републике Српске, јер само заједничким радом и сарадњом можемо се надати новим победама и новим пројектима“, истакао је Додик.
Он је додао и да је Србија на челу са Вучићем постала регионални лидер и као таква велики је ослонац свим Србима ма где да живе.
„Економски показатељи, реализовани пројекти, реформе, инфраструктура, сарадња са Републиком Српском која никада није била у тој мери конкретизована као сада, те подршка и помоћ на коју смо могли увек да рачунамо доказ су да можемо веровати у још бољу будућност, јачу, модернију и просперитетнију Србију на челу са Тобом и твојом партијом“, поручио је Додик, преноси РТРС.

Мађарска регионални лидер

Српски члан Председништва БиХ честитао је победу на парламентарним изборима премијеру Мађарске Виктору Орбану, истичући да је „потврђена улога Мађарске као регионалног лидера, не само у оквиру ЕУ, већ и према народима који још нису постали део велике европске породице коју окупља Европска унија“.
„У својству српског члана Председништва БиХ, али пре свега у својству лидера Срба и институција Републике Српске, и као искрени пријатељ, честитам Ти на овој великој победи која није значајна само за Мађаре и Мађарску, већ и за Србе из Републике Српске, Србије, али и Мађарске“, навео је Додик.
Односи наша два народа, са које год стране границе живели, на историјском су нивоу који у најмању руку морамо одржати. Са наше стране постоји искрена намера да се тај однос унапреди и садржајно обогати новим пројектима који ће наше народе додатно повезати, инфраструктурно, али и културно и у сваком другом погледу који ће донети напредак и бољитак за све, истакао је Додик у честитки Орбану.

Пети премијерски мандат, доказ вере народа

Када се освоји четврти премијерски мандат заредом, а пети у каријери, додао је српски члан Председништва БиХ, више се не може говорити само о програму партије, нити искључиво о харизми лидера.
„Говоримо о чврстој вери мађарског народа у Тебе и Твоје одлуке. У временима глобалне неизвесности и несигурности, овако убедљива победа значи још и више“, навео је Додик.
Констатујући да се Европа налази у највећој кризи од Другог светског рата, српски члан Председништва је оценио да народима нису потребна празна обећања, већ „чврст слонац, лидер којем дубоко верују да ће сачувати нацију, државу, њих саме и њихове породице, економију и мир, лидер који ће сачувати будућност“.
„Пред Европом и свима нама су месеци и године изазова и неизвесности, тешких одлука. Срби из Републике Српске пружају руку пријатељства, руку сарадње, узајамног разумевања, поштовања, пружања помоћи“, навео је, између осталог, Додик, који је упутио позив мађарском премијеру да посети Бањалуку и Републику Српску, објавила је РТРС.
Милорад Додик са Виктором Орбаном - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2022
РЕГИОН
„Делимо вашу визију“: Додик подржао Орбана пред изборе у Мађарској
Милорад Додик и Виктор Орбан - Sputnik Србија, 1920, 15.01.2022
РЕГИОН
Истовремени атак из Стразбура на Додика и Орбана – шта се ваља иза свега
Милорад Додик и Виктор Орбан - Sputnik Србија, 1920, 29.12.2021
РЕГИОН
Сарајево прети празном пушком: Мађарска може да помогне Републици Српској
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала