- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

„Љубави, име ти је Русија“: Музичко-поетско вече Горана Лазовића у знак подршке руском народу

Горан Лазовић и Љубинка Милинчић
Горан Лазовић и Љубинка Милинчић - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2022
Пратите нас
„Моја душа је од детињства тражила чуда што би говорио Чехов. Кад сам био мали, хтео сам да постанем Русија не знајући шта је све та земља. Из мојих 35 путашествија у Русију родило се доста књига и зато ћу, у знак подршке руском народу, приредити музичко-поетско вече под називом ’Љубави, име ти је Русија’“, каже за Спутњик песник Горан Лазовић.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Он ће са солисткињом Љиљаном Филимовић, пијанистом Ивицом Пешићем и хармоникашем Слободаном Новаковићем у уторак, 12. априла у великој сали Руског дома припредити јединствено музичко-поетско вече на којем ће, уз музичку пратњу, рецитовати љубавну лирику из књиге „Хамлет у наручју“.
„Та је збирка посвећена Русији и са њом је руска публика већ имала прилике да се упозна. За руско издање предговор је написао велики руски песник Евгеније Јевтушенко“, каже Лазовић.
Сат и по музичко-поетског програма, према његовим речима, пружиће љубав и подршку Русији за све са чиме се протеклих недеља суочава.

Док ми показујемо образ, они показују право лице

„Кредо ове вечери јесте то да је љубав једина вредност на овом свету која се добија давањем. Томе су нас учили патријарх Павле и моја сабраћа Перо Зубац, Мика Антић, Радован Бели Марковић и мој Евгеније Јевтушенко“, искрен је Лазовић који је, недавно, као специјални гост, учествовао на међународном књижевном фестивалу „Књигамарт” у сибирском граду Иркутску на којем је представио књигу „Планета Јевтушенко“, љубавну лирику и поезију о Донбасу.
„Не могу бити објективан када причам о Русији и увек ћу рећи да је моја љубав према тој земљи и том народу безгранична. Када год одем тамо, дочекају ме раширених руку а и ја им се на сваки начин желим реванширати. Љубав се љубављу враћа“, истиче песник.
Горан Лазовић - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2022
КУЛТУРА
Српски писац међу великанима: Горан Лазовић гост руског фестивала на коме су били Чехов и Ахматова
Коментаришући културу отказивања са којом се руска јавност суочава, Лазовић каже да то показује немоћ Запада.
„Култура отказивања ради се из немоћи. Док ми показујемо образ, они показују право лице“.
Песник Евгениј Јевтушенко - Sputnik Србија, 1920, 03.04.2021
Никад нисам био тужнији: Како је Америка одбила глас Јевтушенка против бомбардовања Србије / видео /
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала