- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Из Београда стигао одговор Жалгирису: „Коју поруку шаљете – рата или мира?“

© SputnikКошаркашка лопта
Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920, 16.04.2022
Пратите нас
Председник Организационог одбора Фајнал-фор турнира и извршни директор Борда тренера Евролиге Горан Шашић, доставио је медијима отворено писмо које је упутио генералном менаџеру Жалгириса Паулису Мотејунасу, који је критиковао Евролигу због кажњавања литванског клуба после погрдног скандирања и вређања кошаркаша Црвене зведе.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Он је чак довео у питање исправност одлуке да Београд буде домаћин завршног турнира.
Није се дуго чекало на одговор из српске престонице, а писмо је потписао Горан Шашић.
Писмо преносимо у целости.
„Као Србин, гледајући ширу слику рата, коју смо ми Срби, за разлику од вас видели и надам се да је никада нећете видети, желео бих да вам дам неке одговоре. Као Србин, гледајuћи ширу слику рата, донео сам мастер програм Евролиге на Универзитет Витаутас Магнус. Као Србин, гледајuћи ширу слику рата, увек сам постављао питање док сам радио у кошаркашкој Евролиги, када ће се Фајнал-фор одржати у вашој Жалгирис арени. Као Србин, гледајући ширу слику рата, увек сам говорио да је Жалгирис један од најбоље организованих клубова Евролиге. Као Србин, гледајући ширу слику рата, видим да сте губитничку сезону претворили у политичку кампању. Као Србин, гледајући ширу слику рата, увек сам био против мешања политике са спортом, пошто политика дели, а спорт спаја. Као Србин, гледајући ширу слику рата, не сећам се да сте показали такву солидарност када је моју земљу бомбардовао НАТО 1999. године, нити када је НАТО извршио инвазију на Либију, Ирак, Авганистан и још неколико десетина земаља. Као Србин, гледајући ширу слику рата, знамо шта значе санкције, хиперинфлација, милиони избеглица и ратна разарања", истакао је Шашић у писму и додао:
Украјинска застава коју су одмили да држе кошаркаши Звезде уочи утакмице између домаћег Жалгириса и црвено-белих у Евролиги у литванском Каунасу - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2022
СПОРТ
„Махали су нам и НАТО заставама“: Човић објаснио зашто играчи Звезде нису носили заставу Украјине
„Као Србин, гледајући ширу слику рата, не разумем ваше лицемерје да сте се на утакмици против српског клуба понашали као да желите да пошаљете антиратну поруку, а онда ваши ултраси машу заставом НАТО српском клубу. Могу ли да вас питам коју поруку желите да пошаљете, поруку мира или рата? Као Србин, гледајући ширу слику рата, видео сам да сте ви и ваше обезбеђење избацили српске навијаче не само из ваше арене већ и из ваше лепе земље. Као Србин, гледајући ширу слику рата, сећам се да су ваши навијачи Жалгириса из Каунаса увек били третирани са поштовањем кад год су долазили да гледају ваше утакмице у Београду. Као Србин, гледајући ширу слику рата, недавно смо одржали дворанско Светско првенство у атлетици у Арени Београд и наши навијачи су навијали за све спортисте без обзира на националну припадност. Као Србин, гледајући ширу слику рата, сећам се колико су ваши навијачи уживали на Фајнал-фору Евролиге 2018. у Београду. Ако се не сећате, могао бих да вам пошаљем неколико видео снимака који доказују да сам у праву ако сте заборавили. Као Србин, гледајући ширу слику рата, не слажем се да Београд није право место за Фајнал-фор Евролиге и верујем управо супротно да ће сви навијачи, а посебно они из Литваније, овог пута више уживати од свих навијача који су чекали тренутак након што су два финална турнира Евролиге суспендована/одржана без навијача, да би коначно поново уживали у DEVOTION. Требало би да се запитате да ли осећате предање или осећате рат? На крају, желео бих да кажем да сви људи који нису видели рат то траже и сви људи који су видели рат не желе да га икада више виде. Као Србин, гледајући ширу слику рата, могу вам рећи да ми Срби не желимо да видимо рат нигде на овој планети. Љубав, мир и срећа су оно за шта живимо. Са љубављу из Београда", стоји у писму које је потписао Шашић.
Кошаркаши Црвене звезде - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2022
СПОРТ
Огласила се Звезда: Зашто смо одбили да држимо транспарент у бојама украјинске заставе
Украјинска застава коју су одмили да држе кошаркаши Звезде уочи утакмице између домаћег Жалгириса и црвено-белих у Евролиги у литванском Каунасу - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2022
СПОРТ
Уместо извињења због псовки и НАТО заставе – из Литваније негативан став према Београду
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала