- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: САД траже од других да се прикључе санкцијама Русији, иако оне штете њима самима

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2022
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе се труде да привуку још више држава на страну антируских санкција, иако већ признају да ограничења иду на штету њима самима, изјавила је портпарол Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова. Она је још додала и да Москва није добила италијански план за решавање сукоба у Украјини.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Бела кућа наставља да увлачи у антируску ‘санкциону рупу’ коју је ископала све већи број држава... Све то се дешава док администрација отворено признаје очигледну чињеницу: антируске санкције наносе велику штету самом Запдау, што се одражава у вртоглаво високим ценама на бензинским станицама, повећању цена сировина, хране, струје, као и друге робе. Све се то представља као интрига Москве, али је то, заправо, одраз њихових сопствених поступака и политике“, објаснила је она на брифингу.
Како је оценила, Вашингтон, увођењем санкција на испоруке руских угљоводоника, покушава да заузме празно место Русије на светским тржиштима.

„То се дешава у позадини отворене дволичности Вашингтона који прибегава методама недобронамерне конкуренције и жели да заузме наше место на спољним тржиштима. Американци, који и сами располажу великим резервама угљеводоника, захтевају од других држава које су претрпеле дефицит и поскупљење ресурса, да одустану од увоза руске нафте“, нагласила је она.

Захарова је још прокоментарисала да не вреди да се канадске власти претварају да су санкције против московског седишта канадске државне радиотелевизијске компаније „Си-Би-Си“ биле неочекиване.
Недавно је објављено да се затвара корпоративно седиште канадске компаније у Москви, као реципрочна мера на забрану емитовања „РТ“ и „РТ Франс“ у Канади.
Захарова је подсетила да су представници компаније напустили Русију по сопственој жељи још почетком марта ове године.

Москва није добила италијански план за решавање сукоба

Портпарол се осврнула и на план Италије о решавању сукоба у Украјини, изјавивши да МИД Русије није добио никакав документ о томе.
Према њеним речима, Москва није добила италијански план о решавању сукоба у Украјини, али сматра да детаљи, који су објављени у медијима, немају везе са стварношћу и да се не могу озбиљно схватити.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Након тога, западне земље увеле су низ санкција Русији.
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2022
Подкаст
Љубинка Милинчић: Извршено Путиново наређење – ни мува није пролетела
Портпарол Кремља Дмитриј Песков - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2022
РУСИЈА
Кремљ: Запад се и даље држи русофобног приступа; Јака рубља - стална тема Путинових састанака
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2022
РУСИЈА
Путин: Отворени смо за економску сарадњу са свима, спремни смо и да је проширимо
РУСИЈА
Шефица Европске комисије се противи потпуном одустајању од руске нафте
Застава Канаде - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2022
РУСИЈА
Канада уводи санкције руским и белоруским држављанима „блиским са лидерима Русије и Белорусије“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала