- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Словенци се боре за „голи живот“, али Пикси опет има сву „војску“ на располагању

© AP Photo / Darko VojinovicАлександар Митровић
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 12.06.2022
Пратите нас
Све је спремно за нови двобој Србије и Словеније у Лиги нација с тим што је овога пута замењено домаћинство. У Београду су се „змајчеки“ лоше провели и сада ће у Стожицама од 20.45 тражити освету, али Драган Стојковић Пикси имаће на располагању најјачи састав, с обзиром на то да је голгетер Александар Митровић одрадио суспензију против Швеђана.
Са Митровићем су Србији загарантовани голови, ту дилеме нема. Лука Јовић надоместио је изостанак најбољег српског стрелца у историји националног тима, али је сва прилика да ће се Јовић наћи на клупи за меч са Словенцима. Или, можда селектор спрема изненађење и игру са двојицом класичних нападача. Једно је сигурно - са Пиксијем се никада не зна.
Између статива поново би требало да буде Вања Милинковић-Савић који је бранио против Норвежана, где је упркос минималном и неочекиваном поразу оставио добар утисак.
Практично би састав Србије у Љубљани требало да буде пресликан из тог првог сусрета нове сезоне Лиге нација са Норвежанима на стадиону „Рајко Митић“.
У последњој линији очекују се Милош Вељковић као десни штопер, у средини Никола Миленковић који је досад одиграо свих 180 минута у три утакмице, а лево Страхиња Павловић.
Десно би требало да дејствује Дарко Лазовић, мада лако може да се догоди да га Андрија Живковић истисне из стартних 11, док ће леви винг-бек бити Филип Костић.
Двојица задњих везних по свој прилици, Немања Гудељ и Саша Лукић. Испред њих Сергеј Милинковић-Савић и капитен Душан Тадић, а у срцу напада повратник Александар Митровић.
Ипак, треба оставити простора и за могућност да Јовић стартује, у том случају би био „жртвован“ неко од везних играча, највероватније Саша Лукић, али, селекторова је последња.

„Умор је наш највећи проблем. Покушавамо да урадимо све да се играчи опораве што је пре и што је боље могуће. Немамо повређених, али морамо да будемо изузетно опрезни. Видећемо на дан утакмице у каквом су стању играчи и како се осећају. Састав ће зависити управо од физичке спремности играча“, рекао је Драган Стојковић на конференцији за медије.

Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија
Драган Стојковић Пикси
селектор Србије
Фудбалери Србије - Sputnik Србија, 1920, 11.06.2022
СПОРТ
Пикси пред Словенију уверен: Имамо разлога за оптимизам
Када је противник у питању Пикси је свестан снаге Србије, и у свом стилу поручује, да само себе гледамо. С друге стране, амбиције Словенаца су да не испадну из Дивизије Б, а тренутно су последњи у групи са само једним освојеним бодом, тако да се боре за „голи живот“.
Домаћин ће бити онолико агресивнији колико му ми дозволимо. Неко каже да ће Словенија покушати да нам се освети, али нема тога у фудбалу. Иако постоји жеља за реваншом. Ривал ће имати велику жељу да нас победи, међутим, његова максимална мотивација ништа не мора да значи. У меч ћемо ући максимално озбиљно и професионално. Врло је могуће да Словенци играју са четворицом у последњој линији тима, то нам, ипак, није битно. Бићемо фокусирани на своју игру. Агресивност, наравно, мора да постоји у свакој утакмици. У важном такмичарском мечу не може да се шета по терену, већ сви морају да извуку из себе последњи атом снаге како бисмо дошли до игре и резултата“, закључио је Пикси који је за крај поручио да ће Србија у Словенији показати да није случајно отишла у Катар.
Србија од 20.45 игра свој меч Лиге нација, док ће лидер Групе 4 Дивизије Б - Норвешка, од 18 часова угостити Шведску коју је савладала у Стокхолму резултатом 2:1.
Дочек Фудбалера Србије из Лисабона на аеродрому Никола Тесла - Sputnik Србија, 1920, 12.06.2022
СПОРТ
Бојкот у Словенији не занима Пиксија и Орлове – постоји само један циљ
Српски фудбалер Иван Илић (лево) у дресу Вероне прославља гол против Интера - Sputnik Србија, 1920, 12.06.2022
СПОРТ
„Српски Ромео“ распаметио Европу
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 12.06.2022
СПОРТ
Влаховић открио Италијанима шта је његово „гориво“ и за шта живи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала