- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Болна истина о Новаку у Америци: „Нада постоји, али мислим да су шансе нулте“

© AP Photo / Andy BrownbillНовак Ђоковић и Горан Иванишевић
Новак Ђоковић и Горан Иванишевић - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2022
Пратите нас
У интервјуу за „Ла Републику“, Горан Иванишевић, тренер Новака Ђоковића, говорио је о тешком периоду кроз који српски тенисер пролази од почетка године и посебно је истакао да не гаји наде о одласку Ђоковића на УС Опен.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Једна од првих тема које се Горан Иванишевић дотакао у интервјуу била је одлазак Новака Ђоковића у Сједињене Америчке Државе који је под великим знаком питања јер српски ас спада у групу невакцинисаних странаца којима није дозвољено да уђу у земљу.
Тренутно је једини начин да Новак добије изузеће као особа од националног интереса, али све је мање времена што не остваља Иванишевићу превише простора за оптимизам.
“Увек постоји нада, Новак ће урадити све да буде тамо, можда са неком посебном визом. Ипак, остале су само две недеље. Лично, мислим да су нулте шансе да Бајден промени правила пре него што турнир почне. За мене је све то глупост, ако си вакцинисан, а позитиван, можеш да уђеш у САД. Ако си невакцинисан, а негативан, забрањен ти је улазак“, изјавио је Иванишевић.
Од почетка године Новак није играо ни на Аустралијан Опену, Мастерсима у Индијан Велсу и Мајамију и то све због идентичног разлога односно одлуке да се не вакцинише. Међутим, постепено се као Ђоковић будио као медведев из дубоког зимског сна и показао на Вимблдону да су предаја и крај непознате речи у његовом богатом вокабулару.
„Није о томе размишљао. Да се то десило неком другом играчу, са 90 одстио случајева би одустали. Ноле је рођени борац као што је и геније спорта. Понекад су гени чудна ствар, можда му је било потребно да размисли о неким стварима које су га снашле у Аустралији“, објаснио је легендарни хрватски тенисер.
Иванишевић је додао да су на Новака непријатне ситуације имале велики утицај.
„Било је тешко, јер као невакцинисан, није знао да ли ће му бити дозвољено да игра било где на свету. У Монте Карлу није био спреман, у Београду је остао без гаса у финалу, у Паризу је налетео на Надала који је био бољи од њега. Прави успон је кренуо од Рима“, објаснио је Италијанима Иванишевић.
Иако је Ђоковић један од највећих тенисера свих времена, неки његови потези знају да изнервирају Хравта.
„На пример, на тренингу зна да промаши неки ударац и да потпуно полуди. У стању је да у тренутку промени расположење. Потребни су време и стрпљење да се нађе равнотежа. У почетку сам био стидљив и нисам знао како да га ухватим. Схватио сам, понекад је боље да се смирим и ништа му не кажем. У нашем односу, помаже што говоримо истим језиком и што имамо ту словенску културу. Уз све то, част ми је да му будем тренер“, јасно је истакао Иванишевић.
На самом крају разговора хрватски стручњак поручио је да верује да ће Новак играти минимум још три године.
„По мени бар три године сигурно. Има невероватно тело и физичке предиспозиције“, закључио је Горан Иванишевић.
Новак Ђоковић Вимблдон - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2022
СПОРТ
Америка се бори да Новак дође, а доктор му поручио: „Чиста себичност“
Рафаел Надал и Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2022
СПОРТ
Медведев се плаши Надала – а Немац стрпљиво чека само једну грешку
Новак Ђоковић и Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2022
СПОРТ
Ђоковић и када не игра привлачи пажњу бившег дежурног критичара: „У проблему сам“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала