- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Писмо Бајдену које је уздрмало Америку: Новак је жртва „безосећајног мандата и ксенофобије“

© AP Photo / Andres KudackiНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2022
Пратите нас
Луи Гомерт, представник Конгреса из Тексаса и члан Републиканске странке заједно са још неколико чланова Конгреса упутио је писмо Џоу Бајдену у којем се оштро наводи да је Новак Ђоковић жртва „безосећајног мандата“ јер због одлуке да се не вакцнише не може да уђе у Сједињене Америчке Државе.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

После Клаудије Тени, чланице Конгтреса, поводом случаја Новака Ђоковића још љућим тоном огласио се и Луи Гомерт који је представник Конгреса из Тексаса.
Новак се и даље нада да ће моћи да оде у Америку, док Горан Иванишевић ту наду губи, али је важо да се људи у тој земљи и даље боре за долазак српског аса.
Џо Бајден, председник САД, и даље се не оглашава поводом попуштања мера и тиме себи „на врат“ качи све више непријатеља.
Овога пута Бајдену је стигло оштро писмо Гомерта иза којег стоје и потписи Мери Е. Милера, Ралф Нормана, Томас Масија, Ренди К. Вебера, Брајан Маста, Били Лонга и Енди Бигса.
У изјави за „Дејли Колер“ Гомерт је критиковао Бајдена и покушао да објасни кроз колико је непријатности Новак већ прошао.
„Новак Ђоковић је прошао страхоте рата и глади да би постао један од најбољих светских тенисера, ако не и најбољи. Ипак, чини се да сад не може да прескочи Бајденову хладну, бездушну, злонамерну администрацију и бесмислен ненаучни менталитет како би се такмичио на УС Опену“, истакао је Гомерт.
Представник Конгреса из Тексаса није претерано бирао речи и истакао је да услов о вакцини доказ „Бајденове ксенофобије“.
„Садашња уредба о вакцинацији за стране путнике који долазе у САД није само ненаучна, она је и антиамеричка. У овом тренутку, бесмислено је да било ко и било где на свету буде условљен тим мандатом да мора да прими вакцину за коју се повећава могућност да наштети. То је вакцина за коју је докторака Дебора Брикс тако јасно рекла прошле недеље да је знала са неће моћи да заштити од инфекције и чији је значај прецењен од стране здравствених ауторитета. Ова вакцинална уредба је доказ Бајденове ксенофобије и његовог одбијања да крене напред јер су научне информације све бројније. Или је та администрација ту да нас обмане и у сукобу је са основним научним чињеницама, или све то служи да би он наставио да игра улогу диктатора“ поручио је Гомерт.
У опишрном писму Гомерт Новака види као „жртву“ Бајденовог система.
„Остане ли на снази ова забрана уласка, господин Ђоковић ће бити приметан, видљив додатак тој вечно растућој листи људских жртви вашег безосећајног мандата, током ког људи нису могли да присуствују ни сахранама ни венчањима, у ком су изгубили образовне и професионалне прилике и уништили бројне односе. Господин Ђоковић је савршен амбасадор, али и пример како се хуманост смањује када Владе ставе себе на позицију ауторитета коју би само индивидуа уз Бога и изабране, требало да окупира. Он је први за ову непожељну улогу јер је много тога зависило од њега, Ђоковић је живео свој живот по свим параметрима изузетности, задржавајући статус једног од највећих играча свих времена. Стекао је тај невероватан статус упркос изузетно тешким животним околностима које су биле ван његове контроле“, закључио је у писму Луи Гомерт.
Ђоковић се пре неколико дана огласио и поручио да се за УС Опен спрема као да ће моћи да игра. Последњи Гренд слем у сезони почиње 29. августа.
Рафаел Надал и Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2022
СПОРТ
Медведев се плаши Надала – а Немац стрпљиво чека само једну грешку
Новак Ђоковић Вимблдон - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2022
СПОРТ
Америка се бори да Новак дође, а доктор му поручио: „Чиста себичност“
Елена Рибакина - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2022
СПОРТ
Рускиња преокретом шокирала шампионку Вимблдона
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала