- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Први човек норвешког рукомета кажњен због прогона Руса

CC0 / Pixabay / Рукомет
Рукомет - Sputnik Србија, 1920, 08.08.2022
Пратите нас
Комисија Светске рукометне федерације (ЕХФ) утврдила је да је председник Рукометног савеза Норвешке Каре Геир Лио прекршио Етички кодекс одлуком да казни Русију и раскине спонзорске уговоре са компанијом из ове земље.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

На основу жалбе Рукометног савеза Русије, Норвежанину је изречена опомена јер је прекршио правило Кодекса које каже; „Појединци не смеју да повлаче једностране потезе који би могли га угрозе интересе ЕХФ и рукомета уопште“, наводи се у писму извињења које је ЕХФ доставио Рукометном савезу Русије.
А шта је то Норвежанин урадио?
Рукометни савез Норвешке одлучио је да прекине сарадњу са такмичењима којима је спонзор компанија „Дело груп“, један од гиганта на тржишту транспорта. Ова компанија је спонзор и рукометне Лиге шампиона, а на њеном челу се налази Сергеј Шишкарев (на фотографији), који је истовремено и председник Рукометног савеза Русије.
© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаП/к, посвященная созданию ПГК ЦСКА
П/к, посвященная созданию ПГК ЦСКА - Sputnik Србија, 1920, 08.08.2022
По избијању ситуације у Украјини, председник Рукометног савеза Норвешке преузео је на себе иницијативу да прекине сарадњу са представницима Русије. Противио се гостовању норвешког клуба Драмена у Краснодару на реванш мечу Купа изазивача Европе, а критиковао је и Шишкарева:
„Морамо сада сви заједно да ударимо на Русију, а Дело груп мора да буде део тог ударца. Желимо да раскинемо овај уговор без одлгања“, рекао је Лио.
Касније је био еуфоричан и када су руском рукомету уведене санкције.
„Мислим да је ово врло добро, и да је то оно што нам треба. Важно је да спорт колективно одговори у вези Русије сада“, рекао је Норвежанин.
Иначе, за разлику од многих спортива, у рукомету су односи између Русије и ЕХФ-а на конструктивном нивоу и ова организација понавља да једва чека прилику да поново омогући такмичење руским клубовима и репрезентацији.
Рукомет - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2022
СПОРТ
Хрвати упозоравају на Србију
Стефан Додић - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2022
СПОРТ
Стефан је благо Србије – најбољи млади рукометаш Европе /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала