- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

САД: Не ограничавамо издавање виза руским држављанима

© Fotolia / weimАмеричка виза
Америчка виза - Sputnik Србија, 1920, 10.08.2022
Пратите нас
Власти Сједињених Америчких Држава не ограничавају могућности добијања виза руским држављанима који могу да предају документа у америчка дипломатска представништва широм света, изјавила је заменица помоћника државног секретара за конзуларне послове Џули Стафт.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Нема никаквих ограничења за руске држављане. Руси могу да предају документа, фактички, у било коју амбасаду у свету. Пратимо то сваког дана“, изјавила је Стафт током посебног брифинга, коментаришући иницијативу коју разматрају чланице Г7, а која подразумева ограничење могућности издавања виза држављанима Русије.
Раније је портпарол немачке Владе Штефен Хебештрајт изјавио да је у Европској унији у току разматрање садржаја седмог пакета санкција потив Русије, укључујући питање обуставе издавања шенгенских виза.
Истовремено, министар иностраних послова Чешке Јан Липавски изјавио је да потпуни престанак издавања виза руским држављанима од стране чланица Европске уније може постати још једна ефикасна санкција, а то питање ће бити разматрано на састанку шефова дипломатија ЕУ у Прагу крајем августа.
Претходно је естонска премијерка Каја Калас позвала да се обустави издавање туристичких виза држављанима Русије.
Министар иностраних послова Естоније Урмас Рејнсалу раније је предложио да се у следећи пакет санкција против Русије укључи забрана издавања улазних виза у Европску унију руским држављанима. Он је истакао да је Естонија обуставила издавање туристичких виза руским држављанима, али да они настављају да пристижу у земљу, користећи визе добијене у другим државама Шенгенске зоне. Због тога, како је навео, потребна су општеевропска ограничења.
Министарство иностраних послова Русије је, одговарајући на питање да ли постоји ризик да ће земље ЕУ ограничити визе обичним грађанима Русије саопштило да Москва мора бити спремна на сваки развој догађаја због могуће визне дискриминације Руса, али да власти ЕУ морају да схвате да све њихове непријатељске акције по том питању неће остати без пропорционале реакције Москве.
Страница загранпаспорта с российской визой  - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2022
РУСИЈА
Бугарска и Летонија обуставиле издавање виза Русима
ОЕБС - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2022
РУСИЈА
Спречавање присуства руске делегације на седници ОЕБС - случај без преседана
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала