- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Судбина је хтела да херој буде трагичар на опроштају /видео/

© Фото: ФК Црвена звездаМилан Павков
Милан Павков - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2022
Пратите нас
Милан Павков и Црвена звезда осетили су на сопственој кожи сву суровост коју фудбал може да режира. Судбина је ваљда хтела да херој многих победа и човек који је с два гола нокаутирао Ливерпул у Лиги шампиона (2:0) буде трагичар и то на опроштају од Маракане у елиминацији од Макаби Хаифе после ремије 2:2 на дупке пуном највећем српском стадиону.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Неспретна реакција горостасног нападача из Бегеча и аутогол у 90. минуту залупили су врата Лиге шампиона црвено-белима на најсуровији могући начин.
Имала је Црвена звезда све, апсолутно све у својим рукама. Водио је тим Дејана Станковића 2:1 у Хаифи, на крају је погнуте главе напустио терен, изгубивши 3:2.
Уследио је реванш шест дана касније у Београду и то пред 50.000 душа који су одевене у црвене и беле боје пружили подршку српском шампиону. И повела је Звезда преко Пешића и Иванића 2:0, поново је имала све у својим рукама, али....
Од готовог је направљена вересија и све је просута због два несмотрена потеза. Прво је Милан Борјан одбранио пенал у заузставном времену, да би уследила неспретна реакција и примљен гол са око 30 метара.
Имала је Звезда тим резултатом обезбеђене продужетке, истицао је 90. минуту, а онда су се фудбалски богови устремили ка Милану Павкову и направили од њега трагичара. Једну безопасну лопту Звездин шпиц је само требало да избије далеко од свог гола, а он је некако успео да је пошаље иза леђа имењака Борјана, чиме се небо над Мараканом затворило.
Павков је тако прешао пут од хероја многих европских победа, од којих се свакако памти онај чувени нокаут Ливерпула (2:0) са два гола на Маракани у Лиги шампиона, 6. новембра 2019. године.
Тај датум прозван је као „Павковдан“! И загрмела је Маракана и 23. августа у 78. минуту када је игру напустио Пешића, а ушао Милан: „Хеј Павков, скочи дај гол главом“, али уместо тога уследила је спортска трагедија Звезде коју су режирале неке више силе и Милан Павков.
Да све буде још суровије, Звезда је продала пре неколико дана своју „дугу деветку“ која ће каријеру наставити у Ал Фејхи коју води бивши тренер Партизана Вук Рашовић, док мрежу брани још један партизановац Владимир Стојковић.
И Станковић је вероватно на неки начин хтео да се одужи Павкову за све добро што је учинио за клуб претходних година. Пешић је био исцрпљен и логично решење је било да напад пред потенцијалне продужетке у плеј-офу за Лигу шампиона буде освежен Миланом Павковом.
Ипак, љубимац Делија је израстао у трагичара јер је постигао аутогол, а стадион је занемео јер су сви очекивали да ће се Звезда и Макаби „побити“ у продужетку, можда изводити и пенале на путу ка џекпоту и заради од 20 милиона евра колико носи пласман у елитно такмичење.
На жалост, ништа од тога се није догодило јер је судбина ваљда хтела да приреди кошмаран опроштај човеку који је био херој бројних победа Звезде.
Павков је моментално постао предмет подсмеха на друштвеним мрежама, сладили су се навијачи највећег ривала – Партизана, али он то свакако није заслужио.
Није имао снаге будући нападач Ал Фејхе да изађе пред новинаре после туробне вечери, већ је заобишао микс зону, вероватно желећи да се што пре пробуди из кошмара који је постао јава.
У одбрану момку из Бегеча стао је капитен клуба Милан Борјан, који се такође није прославио реакцијом код првог гола Макабија, јер га је примио из велике удаљености и чини се да је могао и морао боље да интервенише искусни чувар мреже и Звездина „хоботница“.
„Милан Павков донео је много среће Звезди, ко га осуђује није прави звездаш. Показао је хиљаду пута ко је и шта је. Ко га окривљује за грешку, није прави звездаш“, погодио је у мету Борјан.
Звезда Макаби - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2022
СПОРТ
Ракија и бурек, па из Сомбора на Маракану – Американци који прате Јокића бодрили Звезду /видео/
Дејан Станковић, тренер ФК Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2022
СПОРТ
Станковић после кошмарне Звездине ноћи у Београду: Фудбал је непредвидив
Милан Павков - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2022
СПОРТ
Звездина трагедија – Павков погодио сопствену мрежу /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала