Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Дангубић за Спутњик: Србија има момке који су спремни на све

© Sputnik / Лола ЂорђевићНемања Дангубић
Немања Дангубић  - Sputnik Србија, 1920, 30.08.2022
Пратите нас
Немања Дангубић, српски кошаркаш, био је члан репрезентације током квалификационих прозора, а Европско првенство ће пратити као навијач. За Спутњик спорт је рекао да екипи много значи што лидер тима Никола Јокић игра константно добро током целог припремног периода, као и да је група играча коју има селектор Светислав Пешић спремна на све сценарије.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Дангубић је био један од гостију на отварању кошаркашког терена посвећеном капитену српског тима Владимиру Лучићу, са којим је играо и у репрезентацији, али и у минхенском Бајерну.
Све вести са Евробаскета пратите у нашем специјалу.
„Баш ми је драго што је добио терен, заслужио је то партијама у репрезентацији и генерално у каријери и клубовима. Сигурно је да многа деца желе да буду као он, драго ми је због њега, он је врхунски човек. Као капитен ми је много помогао, то је била моја прва година у иностранству. Имао је приступ према мени као према млађем брату. И даље смо у контакту, чујемо се, дружимо се, мени је много значило да имам њега уз себе“, рекао је Дангубић.
Доскорашњи кошаркаш Партизана каже да Србија има добар тим, као и да се види да Никола Јокић има велики мотив.
„Имамо добар тим. Искористили смо ове утакмице да се спремимо, видели смо да и када не играмо добро да можемо да победимо. Видећемо којих 12 играча ће ићи, јака је конкуренција на свим позицијама, видим да су момци спремни да играју, да буду део тима. Јокић је у односу на претходне године стабилнији, спремнији у игри за репрезентацију и има велики мотив. Видимо на припремним утакмицама да игра константно добро и то много значи екипи, али мислим да успех доноси тим и да ће свако морати да допринесе и да буде подређен екипи. Засад ми се свиђа како изгледамо, свиђа ми се и атмосфера“.
Дангубић одлично зна екипу, самим тим види и атмосферу за коју су најважнији лидери, његови бивши саиграчи из Меге Јокић и Василије Мицић.
„Сигурно је да су другачији, одрасли су људи, ми смо имали по 18, 19 година када смо играли заједно, били смо на почецима... Видим их сада као зреле играче, зреле људе и јако сам поносан на њих“, закључио је Дангубић.
Што се тиче Европског првенства, Дангубић је опрезан, али истиче да је наш тим спреман на све.
„Турнирски систем је увек незгодан, можеш добро да одиграш групу, а у нокаут фази дође лош дан и изгубиш... Надам се да неће тако да се деси, мислим да много репрезентација може да изненади због система, али је на нашој страни квалитет, ту је искуство, водећи играчи су водећи и у својим клубовима. Имамо момке који могу да одговоре на све могуће сценарије“, закључио је Дангубић за Спутњик.
Србија и Турска - Sputnik Србија, 1920, 30.08.2022
Евробаскет 2022
Евробаскет уз Спутњик спорт!
Немања Недовић - Sputnik Србија, 1920, 29.08.2022
Евробаскет 2022
Недовић за Спутњик: Био сам шокиран Јокићем – повреда је иза мене!
Владимир Лучић - Sputnik Србија, 1920, 30.08.2022
Евробаскет 2022
Лучић за Спутњик: Капитенска трака Србије – за понос и захвалност!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала