Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Лучић за Спутњик: Капитенска трака Србије – за понос и захвалност!

© Фото : fiba.basketballВладимир Лучић
Владимир Лучић - Sputnik Србија, 1920, 30.08.2022
Пратите нас
Владимир Лучић, дугогодишњи репрезентативац Србије, у кратком временском периоду је добио два велика признања – изабран је за капитена националног тима, а затим је отворен и кошаркашки терен са његовим именом. За Спутњик каже да екипа још расте и да праву форму треба да достигне на предстојећем Европском првенству које стартује 1. септембра.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Лучић је кроз године постао пример за срчаност, преданост тиму, борбени дух и способност да стане испред свих, као први међу једнакима, што је препознао селектор Светислав Пешић и доделио му улогу капитена.
„Вероватно је додатна одговорност, али сигурно и понос и захвалност да будем капитен своје земље. Ја се не осећам као капитен тим момцима, сви ми знамо своје улоге и трудимо се да остваримо циљ. Немерљиво је поредити осећај играња за клуб и за репрезентацију, најлепши могући осећај је да носиш грб, представљаш своју земљу, такмичиш се и освајаш“, рекао је Лучић за Спутњик.
На то, стигла је и посебна почаст да један кошаркашки терен у Београду понесе његово име.
Све вести са Евробаскета пратите у нашем специјалу.
„Сјајан је осећај, организација је била спонтана, имао сам обавезе у репрезентацији и рано јутрос смо стигли из Турске. Цела екипа укључена у организацију је обавила сјајан посао и ово је дефинитивно једна од успомена коју ћу памтити“.
Владимир Лучић - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2022
Евробаскет 2022
ФОТО-ГАЛЕРИЈА Рођени вођа
Обавезе су биле какве је само могао да пожели, од пет утакмица четири победа и јасан знак да је екипа на добром путу.
„Припреме су протекле добро, резултати које смо направили показују да ни индивидуално ни као екипа нисмо на жељеном нивоу, али увек кажем да идемо у том правцу. Желимо да у последњих неколико дана пред првенство, а и након почетка да још дижемо форму. Из мог искуства, те утакмице које се побеђују у тешким завршницама, а већ смо сада имали Италију, Турску, Грчку, граде карактер екипе. И јако је добра ствар да смо забележили две победе у квалификацијама за Светско првенство“.
Улоге, како каже, већ су подељене.
„У селекцији смо прилично добри, има много момака који могу да се прилагоде улози у екипи, имају другачије улоге у клубовима, што је и нормално. Прва звезда је свакако дупли МВП НБА лиге Јокић. Невероватан таленат, не само индивидуални, да сам себи креира кошеве, таленат да све нас учини бољим. Сви противници се додатно спремају за њега како би га зауставили и то отвара простор нама другима. Уз Јокића ту је и Васа и многи од нас као одлучујући фактор. То је квалитет наше репрезентације“.
Још један од квалитета је свест о задатку који предстоји, а није нимало лак.
„Амбиције Србије су увек највеће, свесни смо квалитета, често се помиње да ће ово првенство бити једно од најјачих икада, али идемо корак по корак и да будемо све бољи“, закључио је Лучић за Спутњик.
Немања Недовић - Sputnik Србија, 1920, 29.08.2022
Евробаскет 2022
Недовић за Спутњик: Био сам шокиран Јокићем – повреда је иза мене!
Никола Калинић - Sputnik Србија, 1920, 29.08.2022
Евробаскет 2022
Пешић поново има свог „Гуровића“
Никола Јокић и Немања Бјелица - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2022
СПОРТ
Србија (коначно) у такту своје најбоље „тамбуре“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала