Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Холанђани прете Србији: Играћемо „прљаво“

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVICВорти Де Јонг
Ворти Де Јонг - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2022
Пратите нас
Пред први меч кошаркаша Србије на Европском првенству који играју у петак од 21 час против репрезентаиције Холандије, Ворти Де Јонг, капитен противничког тима поручио је да морају да играју „прљаво“. Са друге стране Маурицио Бустаља, селектор, свестан је да се на Холандију гледа као на аутсајдера.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

После импресивних партија против Грчке и Турске у квалификацијама за Светско првенство, српски кошаркаши поставили су се као главни фаворити за освајање најсјајнијег одличја на Европском првенству.
Као главни фаворити улазе у прву утакмицу групне фазе коју играју у Прагу против селекције Холандије, а тога се противници и прибојавају.
Ворти Де Јонг, капитен Холандије, није крио да ће његов тим у неким тренуцима играти „прљаво“ како би пореметио српске кошаркаше.
„Када се игра турнир са овим великим тимовима, ми смо увек аутсајдери. Морамо више да се трудимо од других, морамо да будемо и прљави у неком моменту, увек морамо да будемо на ивици. Увек смо аутсајдери и ја мислим да је ово сјајна позиција, јер можемо много да докажемо. Сутра играмо са Србијом која је фаворит, мада ја мислим да смо ми фаворит“, рекао је уз осмех Де Јонг који и сам зна да његова екипа није фаворит.
Када је оставио шалу по страни, искусни Холанђанин осврнуо се на то да је задовољство што његов тим уопште игра Евробаскет, јер су 2015. стигли до шампионата после тачно 25 година.
„Ово је било путовање које је кренуло 2015. године када смо први пут играли Еуробаскет после 25 година. Велико је задовољство играти овде. Тим је мотивисан, некима је ово ново искуство, а неки су већ били на Еуробаскету. За мене ће наредни меч бити јако узбудљив, ишчекујем га. Србија је сјајан тим, са сјајним играчима. Знамо да можемо да играмо са оваквим тимовима, играли смо последњи меч са Шпанијом и добили смо поштовање од њих. То морамо да урадимо са свим великим тимовима. Тренер нас је сјајно спремио, мислим да смо сада на месту на коме треба да будемо увек. Још увек има места за напредак, али за нас је најбитније да сада уживамо. Морамо да се трудимо,д а радимо и резултати ће сами доћи“, рекао је капитен Ворти Де Јонг који након Европског првенства завршава каријеру.
Све вести са Евробаскета пратите у нашем специјалу.
Маурицио Бускаља, селектор Холандије, такође је свестан да је његов тим аутсајдер у мечу са Србијом, али је истакао да их управо невероватна игре српске екипе тера да напредују.
„Ми смо аутсајдери у животу, не само сутра. Морамо увек тако да играмо. Све мора да буде савршено, а овај невероватан тим Србије нас тера да то урадимо. Лопта је једна, игра се пет на пет, четрдесет минута и покушаваћемо да се у свакој секунди такмичимо. Уживаћемо сваке секунде у позитивном притиску јер је ово јако битно за нашу кошарку, за наредне мечеве и наредне турнире. На терену желемо да будемо увек исти, да створимо свој стил“, објаснио је Бускаља.
Селектор Холандије сусрет са Србијом види као историјски и због тога верује да ће тим који нема шта да изгуби дати све од себе.
„Можда и нисмо земља кошарке, али ми сада у финалној фази желимо да будемо најбољи могући. Сада долази крај једног дугог путовања које траје три године. Јако смо поносни и ово ће за нас бити тешка утакмица, желимо да играмо најбоље могуће јер је овоисторијски меч за наш тим. Спремни смо да се боримо и уживамо у овом моменту“, закључио је Маурицио Бускаља.
Светислав Кари Пешић - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2022
Евробаскет 2022
Пешић пред Холанђане о одбрани, процесу и извртању речи
Шејн Ларкин Турска - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2022
Евробаскет 2022
Игра се Евробаскет, а Американци коло воде
Француска Немачка Шредер - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2022
Евробаскет 2022
Ло и Шредер „ломили“ Французе у Келну, повучен дрес Новицког /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала