Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Пешића „купили“ навијачи: Требало је у Прагу да играмо квалификације

© Фото : fiba.basketballСветислав Кари Пешић
Светислав Кари Пешић - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2022
Пратите нас
Кошаркаши Србије очекивано су стартовали победом на Европском првенству над Холандијом (100:76), а селектор Светислав Пешић био је задовољан односом репрезентативаца, док га је посебно одушевила публика у Прагу.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Селектор Србије Светислав Пешић изнео је прве утиске после победе над Холандијом.
„Очекивали смо овакву утакмицу, играли су Холанђани веома мотивисано, а без притиска. Не могу да кажем да смо лоше играли у одбрани. Увек може боље, то је тачно, али сви морају да буду свесни да је ово Евробаскет и треба да очекујемо сваку утакмицу на високом нивоу. Против Србије свако жели да игра утакмицу сезоне, то није ништа ново. Ми смо у процесу и покушавамо да будемо бољи. Против Чешке нас чека другачија утакмица. Они су против Пољака имали утакмицу коју су морали да добију, а против нас као што сам рекао пре, желеће да нас победе. Имаће подршку навијача, биће мотивисани“, рекао је селектор Србије.
Све вести са Евробаскета пратите у нашем специјалу.
Светислав Пешић био је одушевљен подршком коју су Орлови имали на премијери у Прагу против Холанђана.
„Највише ме је одушевила публика. Можда је требало да играмо у Прагу квалификације за Мундобаскет јер такву подршку нисмо добили ниједном досад, осим против Грчке у Арени. Много је важније са кошаркашког аспстекта што је екипа показала професионални однос према игри. Милутинов је важан игра у тој ротацији коју играмо. Ристић је од минута до минута показао због чега је овде. Искусан је, био је мало стегнут јер није играо пуно пре тога, али знамо његове могућности. Против Чешке ће сви добити шансу, неко више, неко мање минута. Дуго је првенство, очекујем са нас бар да ће бити дугачко. Повреде само да нас заобиђу, да не буде случај као на припремама“, истакао је Кари Пешић.
Србија меч другог кола на Евробаскету игра против Чешке у суботу од 17.30, а уз Спутњик спорт можете уживо да пратите текстуални пренос.
Детаљ са утакмице Србија-Летонија - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2022
Евробаскет 2022
Момак због којег је Јокић могао да предахне: „Невероватан осећај!“
Пољска - Чешка, Евробаскет 2022 - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2022
Евробаскет 2022
Рањени домаћин је најопаснији: „Није требало тако да почнемо пред Србију“
Вања Маринковић - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2022
Евробаскет 2022
„Хаубица“ коју је Србија чекала: „Поред Јокића не можете да будете први“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала