- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Албанац осудио провокацију Џаке и Шаћирија из Русије: Срби су ми пријатељи!

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаНејмар на мечу са Швајцарском
Нејмар на мечу са Швајцарском - Sputnik Србија, 1920, 04.09.2022
Пратите нас
Валон Бехрами, бивши репрезентативац швајцарске који је родом из Албаније, осудио је у интервјуу за „Блик“ провокацију тадашњих саиграча Џердана Шаћирија и Гранита Џаке са Мундијала 2018. године у Русији, када су у мечу са Србијом рукама показивали двоглавог орла, што је симбол такозване Велике Албаније.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Бахрами који је рођен у Косовској Митровици пре 37 година, преселио се касније са породицом у Швајцарску и тако је стекао држављнство и почео да игра за "сајџије".
Жреб је на Светском првенству пре четири године у Русији спојио Србију и Швајцварску, а идентична прича ће бити и ове године у Катару, где ће у групи бити и Бразил, који је био део поменуте групе и 2018. године.
Све вести са Евробаскета пратите у нашем специјалу.
А тада се у Русији опасно закувало на терену између Србије и албанских Швајцараца Гранита Џаке и Џердана Шаћирија, који су постигли голове и провоцирали Орлове. Србија је повела 1:0, али је на крају поражена 2:1, а меч је обележило катастрофално суђење Феликса Бриха који није досудио очигледан пенал над Александром Митровићем, док су Џака и Шаћири ликовали и провоцирали после погодака.

„Ту тему и дан данас мрзим. То је фудбал, а не политика. Том гесту није месту на фудбалском терену. То је глупост, не играмо се рата. Мене су на Косову тада оптужили да нисам учествовао у том гесту. Играчи Србије су моји пријатељи, рођени су после рата. Зато би на овом Мундијалу требало само да се игра фудбал и да се игнорише све остало“, изјавио је Валон за „Блик“.

Бехрами који је са Србима био саиграч у Лацију, открио је и шокантан детаљ да је у швајцарским редовима дошло до туче у хотелу на вечери после ремија са Бразилом.
„Много тога се десило на Мундијалу у Русији. У хотелу је дошло до туче после ремија са Бразилом. Сви су били срећни због одличног резултата, све породице играче су биле у хотелу. И Лара (садашња супруга) и моји родитељи. Ми играчи смо јели, док су супруга и родитељи сели за сто. Тадашњи генерални секретар је оптужио моју породицу да се нису поздравили. То ме је тешко погодило јер су се понашали као сви остали. Скандали су затим настављени. Толико да су сви двојни држављани напрасно хтели да се повуку из тима због генералног секретара и његових изјава да би требало размотрити забрану двојног држављанства. Нико више није хтео да игра. Не знам за Шаћирија, не сећам се тачно, али сви остали су хтели да престану да играју. Заузео сам се за своје колеге и стекао више непријатеља", рекао је Бехрами.
Бивши репрезентативац „сајџија“ објаснио је како је стигао у Швајцарску са Косова, где је рођен.
„Отпутовали смо последњим аутобусом са Косова, када смо схватили да тамо нема будућности. Имао сам четири године и сећам се да сам плакао два месеца, сваке ноћи. Недостајали су ми баба и деда. Пре фудбала сам се бавио атлетиком. Мислим да је негде 1998. године стигло писмо да треба да будемо протерани, али фудбал ми је тада помогао. Отац фудбалског колеге се заузео за нас, прикупљени су потписи да останемо“, испричао је у опширном интервјуу за швајцарски „Блик“ Валон Бехрами.
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 04.09.2022
СПОРТ
Митар – 100 одсто „луда“ српска глава!
Драган Џајић - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2022
СПОРТ
Звезда повлачи дрес бројем 11!
Драган Џајић - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2022
СПОРТ
„Драган Џајић – марка за цео свет“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала