Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Србија на скенеру: Московски торањ – коначно!

© Фото : ФИБАСрбија и Пољска
Србија и Пољска - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2022
Пратите нас
Пета победа убедљивом разликом за крај боравка у Прагу – више него задовољан може да буде селектор Светислав Пешић иако поново није имао целу екипу на располагању, али може да га радује чињеница да је Никола Милутинов коначно заиграо и да се Вања Маринковић опоравио од стомачног вируса.
И то је једино битно, уз победу, за исход утакмице против Пољске, последње у групној фази такмичења којом је оно завршено са максималних пет тријумфа и на првом месту Групе Д.
Све вести са Евробаскета пратите у нашем специјалу.
Није било калкукација, покушаја да се поразом од Пољске избегне дуел са Италијом и оде на Украјину – Србија је одиграла поштено, што би се рекло, јако и до краја, а успела је и да одмори играче са највећом потрошњом, односно да разигра оне који то досад нису успели.
© Фото : fiba.basketballСветислав Кари Пешић
Светислав Кари Пешић - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2022
Светислав Кари Пешић
Поновила се проблематична трећа четвртина, ривал је серијом успео да смањи резултат, Пешић је хитро реаговао минутом одмора и довео екипу у ред, што је резултирало новим налетом који је донео и 36 поена вишка у једном моменту.
Групна фаза је окончана на бриљантан начин и сада следи оно главно – нокаут фаза и трка за медаље!
Дејан Давидовац – Коначно се понудио као опција у нападу и одмах је резултат виђен. Његова одбрана је већ стандард на првенству, али је недостајало да се разигра, осети простор и стекне самопоуздање. Његових десет поена за 23 минута проведених на терену, уз пет асистенција су добар залог за наставак такмичења.
Вања Маринковић – Пауза због вируса га је избацила из ритма и то је јасно, али је добро да је осетио терен, провео је у игри нешто мање од шест минута, промашио један шут и паузу до дуела са Италијом мора да искористи да се врати у форму јер је веома битан шраф екипе.
Никола Калинић – Ништа другачије од претходних утакмица, у одбрани фанатичан, у нападу смирен и рационалан. Провео је 20 минута на паркету што је одлично јер је јасно да ће против Италије његов допринос бити један од пресудних.
Владимир Лучић – Добро је само видети да може да игра после повреде задобијене у дуелу са Израелом. Није га превише трошио Пешић, свега 15 минута, али тако и треба, да се капитен потпуно опорави и буде спреман за наредне изазове.
Душан Ристић – Провео је два минута на терену, кључ утакмице је био вратити Милутинова у ритам и у тим околностима за њега нема превише места. Али, он то и не тражи.
Никола Јокић – За нешто мање од 18 минута убацио је 19 поена, одморио је, опет и осетио кош, ривале, контакт и то је јако важно. Нека одмори још мало и да против Италије буде прави.
Марко Јагодић-Куриџа – Јурцао је за центрима Пољске, кварио игру, украо две лопте и убацио три поена. Важније од тога, био је у добром ритму, није грешио и дозволио је Пешићу да одмори Лучића.
Кошаркаши Србије - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2022
Евробаскет 2022
Осмеси и стиснуте песнице – Србија је максимална!
Василије Мицић – Провео је 25 минута на терену, можда превише, али једноставно тако мора јер за њега нема праве замене у екипу. Убацио је 12 поена, имао девет асистенција и одиграо таман колико треба против нејаког ривала.
Марко Гудурић – Оно што важи за Давидовца важи и за њега! Убацио је 15 поена, чини се пронашао ритам и самопоуздање, вероватно баш на време за највеће изазове. А Италија је први...
Огњен Јарамаз – Улетео је у стартну поставу и играо као фурија. Делио је асистенције, погађао шутеве, кварио акције ривала и на крају био играч са којим је на терену Србија имала 31 поен више у односу на ривала.
Никола Милутинов – Коначно, Србија је дочекала да види како игра центар руског ЦСКА, популарно назван Московски торањ! Деби меч на Евробаскету ће памтити центар ЦСКА по сјајном ритму, 16 убачених поена за 19 минута, а сви ми сазнањем да је болест иза њега и да ће за дуел са Италијом бити потпуно спреман. Велика снага Србије је Милутинов и неизмерно је рећи колико је битан његов допринос као резервног центра.
Никола Јокић и Ерон Гордон - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2022
Евробаскет 2022
За Србију је стигла подршка из Америке – с три прста!
Хрватска и Украјина - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2022
Евробаскет 2022
Признање из Хрватске – планиран је покушај „бега“ од Србије
Репрезентација Србије - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2022
Евробаскет 2022
Трновит пут Орлова до европског злата: Прво Италија, па остале „аждаје“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала