Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Италијан на клупи Шпаније не жели судбину Србије: „Он је најтежи противник“

© Фото : ФИБАЛаури Марканен
Лаури Марканен - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2022
Пратите нас
Евробаскет, се наставља после дана паузе а стигло се до утакмица четвртфинала. Први ће у уторак поподне на паркет селекције Шпаније и Финске (17.15), а затим Немачка и Грчка у вечерњем термину од 20 часова и 30 минута.
Србија је словила за првог фаворита за освајање трофеја у Берлину, али је направљена „грешка у корацима“ и ученици Светислава Пешића су после савршених 5 од 5 из групе, пали на првом испиту у осмини финала ЕП, где их је савладала Италија.
Шпанци су се на крилима српско-руског Американца Лоренца Брауна „кроз иглене уши“ провукли против Литанаца (102:94) и домогли пласмана међу осам најбољих на Старом континенту, док су Финци захваљујући свом краљу Лаурију Марканену који је убацио 43 поена уз девет скокова шокирали Хрвате.
И управо ће Марканен бити највећа претња по Шпанце који ће сасвим сигурно учинити све да избегну судбину Србије и Хрватске.
Финци су већ направили огроман резултат самим пласманом у четвртфинале јер су осим Марканена, ту углавном ветерани, попут Петрија Копонена (34), Шона Хафа (38) или Сасуа Салина (31). Марканен је инспирисао веру у њихово искуство и експлодирали су као екипа на Евробаскету, али ће наспрам себе сада имати најтежи задатак.
„Марканен ће бити најтежа препрека за нас због начин на који он игра. За њега сам морао посебно да се припремам и да припремам екипу јер је најтежи ривал. Тешко је припремити се за овај меч са Финцима. Врло је тешко на тактичком плану протумачити противника који игра на оригиналан начин, нетипичан, веома ефектан са пет отворених шутера, са звездом светске класе и са осталим одличним шутерима. Тимом који више и боље шутира тројке од свих, ради то најчешће из транзиције“, рекао је Италијан на клупи „црвене фурије“ Серђо Скариоло.
У другом четврфиналу које је заказано за уторак Немачка и Финска ће се дословце „побити" за пласман у финале. „Панцери“ имају предност домаћег терена и подршку навијача, док су Грци са монструозним Јанисом Адетокумбом изразити фаворити.
Анкета
Ко је сада фаворит за злато на Евробаскету?
Никола Калинић - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2022
Евробаскет 2022
Легенда у чуду зашто није било Данила – „Лучић и Калинић не могу заједно“
Селектор шампионки Европе Марина Маљковић - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2022
СПОРТ
Српске лавице преко Истанбула до Сиднеја: „Остварили смо један велики циљ“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала