- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски званичници нису планирали да иду на сахрану краљице Елизабете

© Yui MokВелика Британија се опрашта од краљице Елизабете
Велика Британија се опрашта од краљице Елизабете - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2022
Пратите нас
Руски званичници нису планирали да учествују у протоколарним догађајима који су повезани са смрћу енглеске краљице Елизабете Друге због лошег односа Москве и Лондона, саопштили су у амбасади Русије у Великој Британији.

„С обзиром на жалосно стање руско-британских билатералних односа, као и у суштини непријатељског односа Лондона према нашој земљи, руски званичници нису ни планирали да учествују у протоколарним догађајима у организацији британске владе који су повезани са смрћу краљице Елизабете Друге", саопштили су у руској амбасади.

Раније је портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио да се лично присуство руског председника Владимира Путина на сахрани британске краљице не разматра.
Елизабета II умрла је у 96. години у замку Балморал у Шкотској. Она је владала најдуже од свих у британској историји – 70 година и седам месеци. Нови монарх постао је њен најстарији син – 73. годишњи Чарлс, који је узео име Чарлс III.
Опело ће бити одржано у Вестминстерској опатији.
Четири дана пре сахране, тело краљице Елизабете Друге биће изложено у Вестминстер холу, згради која припада комплексу британског парламента, како би грађани могли да јој одају почаст.
Велика Британија се опрашта од краљице Елизабете - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2022
СВЕТ
На сахрану енглеске краљице нису позвани представници Русије и Белорусије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала