- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија немоћна пред Шпанијом: „Тровање храном и пропуштене прилике“

© Sputnik / Лола ЂорђевићВиктор Троицки
Виктор Троицки - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2022
Пратите нас
Селектор Дејвис куп репрезентације Виктор Троицки изјавио је после пораза од Шпаније и то максималним резултатом 3:0 у Валенсији, да Филип Крајиновић није био уз екипу због лакшег тровања храном, као и да су пропуштене бројне прилике да се изједначи пред дубл у којем су Ћаћић и Лајовић изгубили од Гранољерса и Мартинеза после преокрета.
Упркос томе што први тенисер света Карлос Алкарас није играо за Шпанију, Србија није успела озбиљније да угрози „фурију“ на њеном терену.
Додуше, није било ни Новака Ђоковића који је због приватних обавеза остао у Србији и није се ставио на располагање селектору и остатку Дејвис куп тима.
Кога нема без њега се може и мора, па је тако Србија тражила своје шансе против Шпаније и то на њеном терену. Ипак, прејаки су и без Алкараса били Баутиста Агут и другови, који су однели убедљиву победу 3:0 у првом колу такмичења по групама.
Први је на терен крочио Ласло Ђере који се лавовски борио и водио против Рамоса Вињоласа, али је на крају морао да стигне руку ривалу, пре свега због повреде с којом је играо и која га је спречила да донесе предност Србији. Водио је 6:2, да би у наставку пао 7:6, 7:5.
Борио се и Миомир Кецмановић, али је поражен у два сета од Баутисте Агута резултатом 7:6, 7:6 (оба пута 7:5 у тајбрејку).
Није успео ни дубл пар Србије у тандему Ћаћић - Лајовић, који је стао пред Гранољерсом и Мартинезом - 6:7, 6:2, 6:2.
После максималних 3:0 за Шпанце утиске је сумирао кормилар нашег националног тима Виктор Троицки.
„Филип није био са нама, остао је у хотелу. То је био разлог. Не знам да ли сте га видели негде около, али он није био са нама. Физички није добро. Није добро спавао. Имао је благо тровање храном. Надам се да ће бити боље", рекао је Троицки и наставио:
„Имали смо много неискоришћених шанси. Знали смо да играмо против фаворита Шпаније на њиховом терену и да нас чека дефинитивно тежак меч. Ипак, без Алкараса мислим да смо имали прилику. Момци су дали све од себе. Нажалост, срећа није била наш савезник. Морамо да се опоравимо, размислимо и да вратимо фокус за меч са Корејом“, рекао је селектор Троицки.
Србија има прилику за поправни већ у четвртак од 16 часова када у Валенсији игра против Кореје, док је меч последњег кола групне фазе Дејвис купа заказан за суботу са Канадом.
Новак Ђоковић - Габријел Батистута - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2022
СПОРТ
Батистута је имао питање за Ђоковића – одговор је узбунио свет /видео/
Новак Ђоковић и Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2022
СПОРТ
Алкарас написао историју па признао: Имао сам среће што Новак није играо
Тениски рекет и лоптица - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2022
СПОРТ
Нови тениски поредак – и суноврат „система“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала