- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Марина поручила пред Француску: Нећемо да седимо и плачемо

© Фото : ФИБАМарина Маљковић – ОИ Токио
Марина Маљковић – ОИ Токио - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2022
Пратите нас
Кошаркашице Србије савладале су екипу Малија у четвртом колу Светског првенства у Сиднеју и доказале тврдње Марине Маљковић да са разлогом има поверење у њих. Селекторка је наговестила да следи тежак меч са Француском, али да је код ње забрањено да се „седне и плаче“.
Само 15 сати после тешког пораза српске кошаркашице подигле су се као лавице и савладале Мали.
Противнице су толико биле бесне једна на другу да су се чак и потукле међусобно, а Српкиње су мирно славиле победу фокусирајући се на нову утакмицу коју играју већ уторак ујутру.
Марина Маљковић није дозвољавала да се кошаркашице критикују после пораза од Аустралије, а оне су против Малија оправдале њено поверење.
„Веома захтевна утакмица. Први пут смо играли овакву врсту утакмице, са оволиком количином притиска. На крају смо успели да победимо. Али, било је веома тешко. Од почетка девојке знају да имају моје пуно поверење. И то ћу увек понављати. Рекла сам и после Аустралије, претходно после Јапана или Канаде. Оне увек имају моје пуно поверење. Сви имамо нека очекивања, али важно је бити стрпљив. Не могу да кажем да ме нешто изненадило. Позитивно или негативно. Ово је све процес учења. Значило би нам да то иде мало брже. Али то је тако“ , рекла је Маљковићева.
У последњем колу групне фазе Србија има изузетно тежак задатак против Франциускиња, а селекторка је проучила да иако су противнице можда јаче код ње нема простора да се „седне и плаче“.
„Ово је први пут да играмо у овим саставима. Оба тима су доста променила тимове. То ће бити потпуно другачија утакмица од неких које смо раније играли, рецимо прошле године у финалу Евробаскета у Валенсији или у утакмици за бронзу на Олимпијским играма у Токију. Баш ме занима да видим како ће то да изгледа, каква ће да буде реакција мог тима, против неке нове генерације Француске. Да видимо где смо, имајући на уму да оне играју у веома јакој француској лиги, а да ми имамо наш проблем са квалитетом домаћег такмичења. Али, ако је нешто што у мом систему не може да се уради, то је да седнемо и плачемо. И биће веома занимљиво видети реакцију ове нове генерације“, закључила је Марина Маљковић.
Ивана Раца - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2022
СПОРТ
Српкиње победиле после 15 сати од пораза – храброст „лавица“ на делу
Србија Мали Светско првенство за жене у кошарци - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2022
СПОРТ
Скандал на Светском првенству после меча Српкиња! Малијке се потукле, а Саша раздвајала /видео/
Тина Крајишник - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2022
СПОРТ
Српкиње немоћне против Аустралије! Тежак пораз упркос великој борби
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала