- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија на месту злочина без „наредника“ – Пикси је спремио план из Лисабона?

© Sputnik / Лола ЂорђевићДраган Стојковић Пикси
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2022
Пратите нас
Србија и Норвешка одмериће снаге од 20 часова и 45 минута на добро познатом стадиону Улевал у Ослу. Тамо су Орлови извојевали важну победу у полуфиналу баража за Евро 2020. године, а сада је улог нешто другачији. Прво место у групи и директан пласман у А Дивизију.
Због суспензије неће бити „наредника“ Сергеја Милинковић-Савића који је са два гола, од којих је један био право ремек-дело решио драму из 8. октобра 2020. године, трасирајући Србији пут ка финалу и Маракани, али се онда догодила она чувена Шкотска...
Запамтили су добро Норвежани тај пораз, ту лекцију, и сасвим сигурно је да ће желети да се реванширају Србији, и да изборе место у А дивизију.
Додуше, Холанд је већ шокирао Маракану на премијери ове сезоне Лиге нација, па ће Вељковић, Павловић и остали дефанзивци Србије овога пута имати (не)могућу мисију да зауставе Ситијеву гол-машину која је постигла 21 гол на 22 меча за национални тим.
С друге стране, откако је Србија под командом Драгана Стојковића Пиксија игра се офанзиван, тотални фудбал. Фудбал на гол више, без обзира на то ко је с друге терена.
Најбоље су то на сопственој кожи осетили надобудни Португалци предвођени Кристијаном РОналдом, када их је на њиховом "Да Лужу" утишао Александар Митровић голом у зауставном времену, после чега је Србија изборила директан пласман на Мундијал у Катару, док су изабраници Фернанда Сантоша морали заобилазним путем кроз бараж.
И велика је вероватноћа да ће Драган Стојковић вечерас на стадиону Улевал посегнути за идентичном тактиком. Митровић је тада због стомачних проблема ушао у игру са са клупе и постао апсолутни херој нације. Сада је ситуација нешто слична. Поново Митар није 100 одсто фит, јер је у разбијању Швеђана којима је дао три гола (4:1) задобио незгодан ударац у мишић, па лако може да се деси да га Пикси сачува за других 45 минута против Норвежана.
Знајући Митровића и његову глад за головима, као и шампионски менталитет јасно је да ће, уколико се буде питао, хтети да игра од првог судијског звиждука. Али, зна се чија је последња...
Очекује се да ће Пикси извести најјачи састав против чете Столеа Солбакена која на свом терену не губи и везала је 12 утакмица без пораза.
У формацији 3-4-1-2-међу стативама се поново очекује Вања Милинковић-Савић, док би трио позади требало да чине Вељковић, С. Митровић, Павловић, а испред њих Андрија Живковић, Саша Лукић и Иван Илић из Вероне, којег Пикси изузетно цени, док ће по левој страни дејствовати Филип Костић. Опција уместо Илића је свакако и Немања Максимовић, човек од поверења и задатка.
Диригентска палица биће у рукама Ајаксове и српске десетке – Душана Тадића, док би оштрицe требало да буду Душан Влаховић и Лука Јовић, уколико Митар прилику, баш као и у Лисабону, буде вребао с клупе. У супротном, он и Влаховић ће као и против Швеђана дејствовати од првог минута.
Да се понови Улевал и октобар 2020, да се понови Португалија и Митар за сигуран лет Орлова из Дивизије Б у Дивизију А!
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2022
СПОРТ
Александар Велики против Холанда – Србија бије важну битку у Ослу
Радован Радаковић - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2022
СПОРТ
Радаков ментор за Спутњик: Волео је да дрибла – до Партизана је стигао заобилазним путем
Младен Крстајић и Александар Станојевић - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2022
СПОРТ
Крстајићеви Бугари руше све редом /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала