- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Дејан Савић није више селектор Србије!

© Sputnik / Александар МилачићДејан Савић, селектор репрезентације Србије у ватерполу
Дејан Савић, селектор репрезентације Србије у ватерполу - Sputnik Србија, 1920, 01.10.2022
Пратите нас
Дејан Савић, стручњак који је са Делфинима освојио све што се освојити може, није више селектор, саопштио је Ватерполо савез Србије.
Ватерполисти Србије у подмлађеном саставу доживели су дебакл на Европском првенству у Сплиту, после чега је искусни стратег Дејан Савић одлучио да је време за растанак.
Његову одлуку прихватио је ВС Србије који се огласио саопштењем.
„Ватерполо савез Србије обавештава јавност да Дејан Савић није више савезни селектор репрезентације Србије. После више обављених разговора, Дејан Савић је поднео неопозиву оставку која је прихваћена“, наведено је у саопштењу.
Како је наведено, у претходних десет година колико је Савић био селектор Делфина, остварио је најбоље могуће резултате који су га сврстали међу најбоље стручњаке у историји поменутог спорта, ако не и најбољег тренера света.
„Желимо Дејану Савићу пуно успеха у наставку каријере. Сигурни смо да наш Деки има још пуно тога да пружи српском ватерполу и спорту као што је чинио до сада. Легендо, пуно среће“, поручили су из Ватерполо савеза Србије.
Дејан Савић је са Делфинима освојио две узастопне златне медаље на Олимпијским играма, злато и бронзу на СП, три најсјајнија одличја на европским првенствима, злато и бронзу на ФИНА Светском купу, као и шест златних медаља на ФИНА Светској лиги, а ту је и победа на Медитеранским играма.
Србија је на последња два велика такмичења, где је у току била смена генерација, после одласка Филиповића, Прлаиновића и осталих асова, доживела два неуспеха, те пето место на СП, односно елиминацију на ЕП у Хрватској већ у осмини финала.
Боксерске рукавице - Sputnik Србија, 1920, 01.10.2022
СПОРТ
Трагедија – имао је само 25 година, а ринг га је коштао живота /видео/
Ангелина Топић - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2022
СПОРТ
Ангелина Топић најбољи млади спортиста Европе
Мајами - Синсинати - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2022
СПОРТ
Доктор прети тужбом за убиство после бруталног инцидента у НФЛ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала