- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Бела кућа о сукобу у Украјини: Опасно смо близу тога да постанемо учесници

© AP Photo / Carolyn KasterБела кућа у Вашингтону
Бела кућа  у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 13.10.2022
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе и НАТО су опасно близу тога да се укључе у руско-украјински сукоб, изјавио је координатор за стратешке комуникације у Савету националне безбедности Америке Џон Кирби у интервјуу за ТВ Си-Ен-Ен.
„Тренутно су ризици веома високи...То је несумњиво“, нагласио је он.
Раније је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев изјавио да је снабдевање Кијева, вишецевним бацачима ракета већег домета са Запада најбржи начин за ескалацију сукоба у Украјини. Он је саветовао америчке власти и НАТО да размисле пре слања оружја Кијеву. Према његовим речима, након тог корака Запада, сукоб може прећи у фазу светског рата, што ће имати неповратне последице.
Руски амбасадор у Вашингтону Анатолиј Антонов претходно је истакао да настављајући са испорукама оружја Кијеву, Сједињене Америчке Државе и њихови савезници драматично су се приближили црвеној линији.
Сједињене Америчке Државе су у среду објавиле нови пакет војне помоћи Кијеву у вредности од 1,1 милијарду долара. Она, између осталог, укључује 18 вишецевних бацача ракета „Химарс“. На тај начин је, рачунајући и тренутну траншу, укупан обим америчке војне помоћи Украјини за време председавања Џозифа Бајдена достигао скоро 17 милијарди долара.
Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 11.10.2022
Специјална операција у Украјини
Медведев о изјави Столтенберга: Директна потврда учешћа Алијансе у рату против Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала