- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Русија спремна да разговара и са папом и са САД о ситуацији у Украјини

© Sputnik / Алексей МайшевПоглед на московски Кремљ
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 25.10.2022
Пратите нас
Москва поздравља предлог француског председника Емануела Макрона да се папа Фрања и руководство САД укључе у разговоре о Украјини у смислу изналажења могућих решења, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„Ако је све то заиста у складу са напорима у погледу проналажења могућих решења, онда се то може оценити позитивно. Али, с друге стране, ова изјава не говори ништа о томе да неко треба да позове Зеленског и да се позабави законодавним оквиром који сада забрањује било какве преговоре са руском страном“, рекао је Песков новинарима.
Портпарол је додао да је Русија спремна да о свему томе разговара и са Американцима, и са Французима, и са папом.
„Понављам још једном, Русија је отворена за све контакте. Али морамо поћи од чињенице да је Украјина кодификовала ненастављање преговора“, подсетио је он.
Председник Украјине Владимир Зеленски раније је потписао указ о ступању на снагу одлуке Савета за националну безбедност и одбрану Украјине о немогућности вођења преговора са председником Русије. Претходно је Путин објавио да је Русија спремна за преговоре о Украјини и позвао Кијев да одмах прекине сва борбена дејства, међутим, као одговор на овај позив, украјински председник је рекао да ће Украјина водити дијалог са Русијом тек онда када на њеном челу буде други председник.
Француски председник Емануел Макрон затражио је у уторак од папе Фрање да позове руског и америчког лидера, Владимира Путина и Џозефа Бајдена, како би се решила криза у Украјини. Макрон такође сматра да је неопходно да САД седну за преговарачки сто како би се унапредио процес решавања кризе.
Француски председник Емануел Макрон - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2022
Специјална операција у Украјини
Макрон позвао Путина на преговоре са Украјином
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала