- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српкиње пред елиминацијом – победа против домаћина ултиматум

© Фото : Рукометни савез СрбијеРукометашице Србије и селектор Урош Брегар
Рукометашице Србије и селектор Урош Брегар - Sputnik Србија, 1920, 08.11.2022
Пратите нас
Српске рукометашице од 18 сати играју трећу утакмицу групне фазе на Европском првенству против репрезентације Словеније у Цељу, а победа је ултиматум ако желе да обезбеде другу фазу такмичења.
Рукометашице Србије доживеле су тешка два пораза на старту Европском првенства од Данске и Шведске и сада се налазе у прилично лошој ситуацији јер су пред елиминацијом.
Шансе за опстанак постоје, али репрезентација Србије нема права на грешку.
У мечу са Словенијом српским рукометашицама потребна је било каква победа уколико Данска освоји бод или савлада Шведску. У супротном, Српкиње морају да победе Словенију са најмање осам голова разлике.
Задатак је тежак, али не и немогућ. Српкиње сигурно после два пораза имају проблем са самопоуздањем, међутим победа против Словеније је нешто што су већ успеле да ураде прошле године на Светском првенству.
Селектор Урош Брегар верује да ће рукометашице дати све од себе и покушати да најпре побољшају напад који је шкрипео у претходним мечевима.
„Што се мене тиче урадићемо све да добијемо ову утакмицу. Биће тешко, Словенија је веома мотивисана због игре на домаћем терену, а ми морамо да урадимо много бољи посао од онога што смо показали до сад. Словенија је у првој утакмици на такмичењу играла феноменално, искористила лош дан Данске, искористили су прилику која им је била пружена и добили два бода“, навео је селектор Србије.
Брегар није желео да тражи оправдања, али је подвукао да је Србија у изузетно тешкој групи.
„Данска и Шведска на сваком такмичењу завршавају међу пет најбољих селекција. Било нам је заиста тешко у прва два кола, јер немамо довољно ротација које бих желео као тренер. Ми морамо да будемо бољи и желео бих да у последњој утакмици у овој групи покажемо другачије лице“, закључио је Брегар.
► Гошћа Миљановог корнера била је Јелена Јанићијевић.
Рукомет - Sputnik Србија, 1920, 06.11.2022
СПОРТ
Најтежи пораз рукометашица Србије у историји на ЕП
Рукомет - Sputnik Србија, 1920, 04.11.2022
СПОРТ
Српкиње поражене на старту Европског првенства
Рукометаши Србије током утакмице против Француске у Зрењанину - Sputnik Србија, 1920, 16.10.2022
СПОРТ
Српски рукометаши преслишали и Словачку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала