- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Десет разлога зашто је Катар занимљив навијачима из целог света /видео/

© Sputnik / Павел Бедняков / Уђи у базу фотографијаКатар
Катар - Sputnik Србија, 1920, 20.11.2022
Пратите нас
Катар је домаћин овогодишњег светског првенства у фудбалу. Ово је друга азијска и прва арапска земља у историји која организује највећи фудбалски догађај. Као и увек, навијачи су главни „украс“ такмичења. Поклоници фудбала који ће се овде окупити из целог света, не могу чак ни да наслуте шта их све чека у земљи домаћину турнира током боравка.
Представљамо вам 10 главних разлога због чега такмичење треба да се одржи управо овде:
1. Могућност присуствовања на неколико утакмица у току једног дана
Стадиони турнира налазе се близу један другом да навијачима пружају до сада недоступну прилику – гледање више од једне утакмице на дан.
2. Развијена инфраструктура
Катар је тако припремио инфраструктуру за такмичење да кретање навијача од стадиона до стадиона не изискује никакав труд. Саобраћајна мрежа аутобуса и линија метроа омогућава гостима да се уз специјалне карте за навијаче возе бесплатно.
3. Пријатна клима
Одржавање такмичења у зимском периоду у области Персијског залива карактеришу мала температурна колебања. Текући месец је најпогоднији што се тиче временских прилика. Такође, радују и дужина дана и број сунчаних сати.

4. Саобраћајна доступност Катара
Аеродром у Дохи је један од најважнијих саобраћајних чворова у свету, а његов капацитет је притом специјално због овог спортског такмичења повећан. Технички услови пријема гостију олакшавају путницима обављање свих потребних процедура током путовања.
5. Близина суседних земаља:
Навијачи који стигну на такмичење имају могућност да посете друге земље Персијског залива, које се налазе у непосредној близини једна од друге. Огроман број авио-полазака омогућиће вам да путујете по приступачним ценама.

6. Упознавање арапске културе:
Током одржавања турнира, Катар посебно за госте организује различите изложбе и тематске догађаје на којима ћете моћи да се ближе упознате са арапском културом и сазнате нешто ново о цивилизацији Блиског истока.
7. Имплементација најновијих технологија у изградњи стадиона
Најмодернији стадиони у свету су климатизовани, а монитори који се налазе на трибинама доприносе бољој вези навијача и играча. Никада пре овакве технологије нису коришћене на такмичењима.

8. Одмор на плажи
Навијачима који долазе из земаља у којима је тренутно хладан период године, пружа се могућност да замене зиму летом и уживају у одмору поред воде.

9. Погодно време одржавања утакмица
Временска зона у којој се Катар налази омогућава великом броју светске популације да гледа мечеве уживо у времену које им одговара. То је посебно драгоцено кад се зна да ће се следеће светско првенство бити одржано у Северној Америци.
10. Спој туризма и фудбала
Фудбалски навијачи имају прилику да прошире и своје културне видике. На располагању су им места туристичког ходочашћа као што су познати насип „Корнеш Доха“, острво „Лулу“, колоритни базар „Вакиф“, врт „Испаир“, национални музеј исламске уметности, културна четврт „Кјатара“, државна библиотека, опера и зграда локалне филхармоније.
Светско првенство у фудбалу биће одржано од 20. новембра до 18. децембра, а на њему ће учествовати 32 репрезентације.
► Гост емисије Миљанов корнер пред сам пут на Мундијал у Катару био је српски репрезентативац Филип Ђуричић.
Драгослав Степановић - Sputnik Србија, 1920, 19.11.2022
Катар 2022
Степијева контра поново на Спутњику: Не освета, победа!
Застава Русија-Србија - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2022
Катар 2022
„Русија навија за Србију!“ /фото/
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 19.11.2022
Катар 2022
Митровић обрадовао нацију: Спреман сам, брига ме за Бразилце! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала