- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Француз је чуо за „тајни план“ Енглеза

© AP Photo / Ebrahim NorooziФранцуска - Пољска
Француска - Пољска - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2022
Пратите нас
Спектакуларни четвртфинални меч Енглеске и Француске на програму је од 20 часова, а највећа пажња усмерена је на Килијана Мбапеа који је у страшној форми. Енглези тврде да су смислили тактику да зауставе страшног Француза, а поводом те тврдње огласио се Весли Фофана који је имао занимљив одговор.
Фудбалери Француске и Енглеске бориће се за последње место у полуфиналу на Светском првенству у Катару, а Кајл Вокер има можда и најтежи задатак, да заустави фантастичног Килијана Мбапеа.
Када су сазнали да ће им ривал у четвртфиналу бити актуелни светски првак, Енглези су истакли да Герет Саутгејт, селектор тима, има план како да спречи Мбапеа да постиже голове.
Идеја је да натерају Француза да се више посвети одбрани, а коментар на то дао је Весли Фофана који баш и није уверен да ће се Енглези прославити тактиком.
„Ако зна како да га заустави, добро за њега... Међутим, преосталих 19 тимова у Лиги 1, као и они у Лиги шампиона, још увек траже одговор. Истина долази на терену, видећемо како ће то изгледати. Ја као Француз имам потпуно поверење у Килијана“, рекао је дефанзивац Француске после тврдње Вокера да зна како да заустави Мбапеа.
Енглези су се наводно за потенцијални сусрет са Француском спремали две године, а оружје је Вокер који би требало да барем када је реч о брзини парира сјајном француском репрезентативцу.
Биће занимљиво видети шта су Енглези спремили за момка који је са 23 године на 11 утакмица на два Светска првенства затресао мрежу чак девет пута.
У полуфиналу победник се састаје са бољим из дуела Португалија – Мароко који је на програму од 16 часова.
Антонио Матеу Лахоз - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2022
Катар 2022
Шпанац је оборио неславан рекорд и исписао историју Мундијала
Лео Меси и Аргентина - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2022
Катар 2022
Хероји Аргентине ударили на судију: Није дорастао задатку!
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2022
Катар 2022
Трагедија на Мундијалу: Преминуо амерички новинар током пенал серије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала