- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

МИП Русије открио колико ће новца САД потрошити на сајбер нападе у 2023. години

CC0 / пиксабеј / Вештачка интелигенција
Вештачка интелигенција - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2022
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе планирају да у наредној години на сајбер нападе против непожељних влада потроше 11 милијарди долара, изјавио је у интервјуу за Спутњик заменик шефа руске дипломатије Олег Сиромолотов.

„Западне земље желе да искористе информацију и њене носиоце, а ради се о великом броју података и софтверима преко којих се преносе, како би себи потчиниле непожељне владе посредством сајбер напада“, рекао је он.

Дипломата је нагласио да америчка Влада у овом циљу издваја „огроман новац“ на годишњем нивоу.
Сиромолотов је истакао да је „администрација америчког председника Џозефа Бајдена у октобру по први пут у својим објављеним доктриналним документима прогласила цео свет и глобални информациони простор сфером својих интереса“.

Русија ускоро представља своја достигнућа

Коментаришући Резолуцију о међународној информационој безбедности коју је почетком децембра усвојила Генерална скупштина Уједињених нација, он је оценио да је најважније у њој „подршка активностима Радне групе УН отвореног састава за питања безбедности у области коришћења информационо-комуникационих технологија за 2021-2025“.
„Њен кључни задатак да не допусти да се информациони простор претвори у поље за сукобљавање држава“, сматра дипломата.
Сиромолотов је такође најавио да ће руска страна ускоро доставити на разматрање међународној заједници своја достигнућа о универзалним и обавезујућим споразумима за све у области међународне информационе безбедности.
Истовремено, додао је, „против групе су САД и њихови савезници“, јер им се не свиђа равноправност држава и могућност да свака делегација блокира било коју одлуку уколико се сматра нападом на суверенитет.
Руски званичник је такође скренуо пажњу да западне земље намећу своје ИТ производе не водећи рачуна о потребама и приоритетима корисника.
Дипломата је раније за Спутњик изјавио да је након почетка специјалне војне операције Русије у Украјини, број сајбер напада на руске информационе ресурсе и инфраструктурне објекте вишеструко порастао. Напади, истакао је он, долазе пре свега из земаља Северне Америке и Европске уније.
Хакер  - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2022
РУСИЈА
Небензја: Русија ће пружити отпор сајбер нападима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала