- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Месија и „богињу“ раздваја само корак: „Морали смо да играмо пет финала“

© AP Photo / Natacha PisarenkoЛионел Меси
Лионел Меси  - Sputnik Србија, 1920, 14.12.2022
Пратите нас
После пласмана у финале Мундијала, пресрећни Лионел Меси говорио је о томе колико је поносан на екипу и истакао да су били изузетно изморени, али је жеља за остварењем сна била већа од умора због чега су против Хрватске одиграли најбоље што су знали. Прослављени Аргентинац потврдио је да у финалу игра своју последњу утакмицу на Светском првенству.
Лионел Меси, један од најбољих фудбалера свих времена, на добром је путу да освоји све што се освојити може у фудбалу. Прослављеном Аргентинцу у златној колекцији фали само једна фигура односно трофеј са Светског првенства „Златна богиња“.
Од тренутка када је закорачио на терен и први пут шутнуо лопту Меси је сањао исти сан, а 17 година након дебитовања на Светском првенству Аргентинац је на корак од остварења тог сна.
Срећу коју је Лео осетио после победе над Хрватском тешко би било ко могао да опише, а сам Аргентинац није знао због чега више да буде поносан.
„Оно што сам искусио је јако узбудљиво. Поносан сам што ћу бити у прилици да завршим путовање на Светском купу играјући финале. Сигирно ће утакмица у недељу бити моја последња на Мундијалу. Има још много година до следећег, не верујем да ћу бити у стању да стигнем до њега. Тако да се надам да ћу све ово завршити на најбољи начин“, потврдио је Меси.
Аргентина није лако дошал до финала, већ у првом колу су претрпели пораз од Саудијске Арабије, после чега је екипи било потребно да врати самопоуздање. У полуфинале стигли су после напетих пенала са Холанђанима, иако су претходно имали предност током регуларног дела од 2:0.
„Уживам јако у свему. Осећам се добро. Тако је пред сваку утакмицу. Поднели смо много жртве да дођемо до овог финала. Пре ове, имали смо утакмицу која уопште није била лака. Били смо изморени, али група је извукла снагу. Играли смо веома озбиљан меч. Знали смо да ће бити овако. Добро смо се спремали. Знали смо да ће они имати много лопту у ногама, јер имају добре играче на средини, али и да ћемо имати своје шансе, јер умеју и они да погреше. Веома сам срећан. На овом Светском купу сам се доста забављао и срећом помогао екипи да обави посао“, истакао је Меси.
Меси истиче да је Аргентина морала да одигра пет финала како би дошли до последњег, најважнијег.
„Први меч са Саудијском Арабијом смо изгубили, био је то тежак ударац за нас, јер смо дошли са низом од 36 утакмица без пораза. Играли смо са екипом за коју смо веровали да ћемо победити. Био је то велики тест за нас у тој групи. Опет, ова група момака је показала колико је јака, сваки меч играли смо све боље. Било је тешко урадити све ово, јер је сваки меч био као финале, трошили смо се у свакој прилици. Знали смо, ако не побеђујемо да ће бити компликовано. Играли смо пет финала, добили смо свих пет и надам се да ће и следећи меч бити исти. Били смо уверени да ћемо победити Хрвате, јер знамо колико вредимо као тим. То нам је све помогло да још порастемо као тим“, објаснио је Меси.
О саиграчима није могао да пронађе довољно речи хвале, а колико подржава млађе колеге као и то колико они њега поштују видело се током целог Мундијала.
„Ова група играча поред снаге, одликује се великом интелигенцијом. Знају како да читају утакмицу. Скалони је то већ рекао. Овај тим зна кад треба да пати, када треба да има лопту, кад да притисне, да се повуче, знамо да прочитамо важне тренутке мечева", закључио је прослављени Аргентинац.
Репрезентација Аргентине игра финале Светског првенства у недељу од 16 часова против бољег из дуела Француске и Марока.
► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Златко Далић - Sputnik Србија, 1920, 14.12.2022
Катар 2022
Хрватска се не мири са поразом: „Нека нам јаве нова правила“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 14.12.2022
Катар 2022
Новак се јавио са честитком за Хрвате и Месија
Аргентина – Хрватска - Sputnik Србија, 1920, 14.12.2022
Катар 2022
Модрић и Хрвати љути: „Убио нас је непостојећи пенал“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала