- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

„Ростех“: Русија престигла Украјину на фронту по дроновима за тактичко извиђање

© Sputnik / Виктор Антонюк / Уђи у базу фотографијаРуска војска у Харковској области
Руска војска у Харковској области - Sputnik Србија, 1920, 19.12.2022
Пратите нас
„Ростех“ је повећао испоруке неких врста наоружања у зону специјалне војне операције више десетина пута, саопштио је први заменик генералног директора државне корпорације Владимир Артјаков.
„Што се тиче тога што се тренутно користи на линији фронта у оквиру специјалне војне операције, ми регуларно снабдевамо нашег купца (Министарство одбране). Производња неких модела увећана је неколико пута, а неких и више десетина пута“, рекао је Артјаков.
Он је прецизирао да се ради о разним врстама муниције, укључујући и за вишецевне ракетне системе, оклопна возила и високопрецизне системе.
Артјаков је појаснио да се ради о целој линији тенкова –Т-90, Т-62, Т-80.

„Несумњиво је да је БМП-3 возило које се тренутно, углавном, користи за подршку пешадији и у копненим операцијама. Артиљерија је главни елемент у узајамној сарадњи са Министарством одбране. Безусловно, расте потражња и за муницијом. У питању су огромне количине. Количина произведених оклопних возила и средстава за уништавање је значајно порасла“, додао је он.

Према његовим речима, Русија је повећала производњу дронова за тактичко извиђање и погледу њихове примене је већ превазишла украјинску војску.
Претходно је, у септембру, из корпорације за Спутњик саопштено да ће „Ростех“ повећати производне капацитете за производњу војне технике због делимичне мобилизације која је објављена у Русији.
Како је прецизирано, за време специјалне војне операције у Украјини, стручњаци корпорације тесно сарађују са Министарством одбране Русије и оперативно решавају сва питања која се јављају.
Ростех - Sputnik Србија, 1920, 07.11.2022
Специјална операција у Украјини
„Ростех“: Пре или касније, Запад ће променити однос према Русији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала