- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Кремљ: Слање оружја Украјини само продужава патњу украјинског народа

© Sputnik / Виталий БелоусовМосковски Кремљ
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 22.12.2022
Пратите нас
Испоруке наоружања Украјини продужавају патње украјинског народа више него што би требало, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков, коментаришући нови пакет војне помоћи Вашингтона Кијеву.

„Ово (испоруке оружја) неће омести Русију да постигне своје циљеве у оквиру специјалне војне операције, али доводи до тога да се, нажалост, страдање украјинског народа продужава више него што би требало“, оценио је Песков и потврдно одговорио на питање новинара хоће ли нове испоруке ракетних система САД Украјини бити легитимна мета руске војске.

Он је додао да као и све друге врсте наоружања које користе Оружане снаге Украјине, демилитаризација је, свакако, један од циљева специјалне војне операције.
Према његовим речима, Сједињене Америчке Државе и остале државе стално шире асортиман и повећавају технички ниво наоружања којим снабдевају Кијев, а то не доприноси скоријем решавању ситуације, већ насупрот.

Портпарол је, коментаришући посету украјинског лидера Владимира Зеленског Вашингтону, подвукао да Кремљ са жаљењем констатује да се ни од америчког председника Џозефа Бајдена, ни од Владимира Зеленског нису чуле речи о потенцијалној спремности да се уважи забринутост Москве, као ни позиви за мир.

Украјински председник Владимир Зеленски је у среду допутовао у Вашингтон, у којем је разговарао с председником САД Џозефом Бајденом и наступио пред Конгресом САД. Амерички лидер је на састанку изјавио да ће Вашингтон наставити да испоручује војну помоћ Кијеву, између осталог и системе за противваздухопловну одбрану.
Раније је Пентагон објавио да је одобрен нови пакет америчке војне помоћи Украјини, вредан 1,85 милијарди долара, који обухвата једну батерију противваздушних ракетних система „патриот“, ракете „харм“, муницију за вишецевне бацаче ракета „хајмарс“ и друго наоружање. Како је изјавио државни секретар САД Ентони Блинкен, укључујући и овај пакет војне помоћи, САД су укупно дале 21,9 милијарди долара војне помоћи Украјини.
Председник Украјине Владимир Зеленски - Sputnik Србија, 1920, 22.12.2022
СВЕТ
Зеленски у Конгресу тражио авионе и тенкове; Медији: Није постигао главни циљ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала