- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Руско Министарство одбране открива ко су нови учесници војно-биолошких пројеката у Украјини

© Flickr / Maryland National GuardБиолошко оружје
Биолошко оружје - Sputnik Србија, 1920, 24.12.2022
Пратите нас
Министарство одбране Русије открило је ко су нови учесници војно-биолошких пројеката у Украјини. Њихова имена је на брифингу за новинаре обелоданио начелник снага за радијациону, хемијску и биолошку одбрану Оружаних снага Русије генерал-потпуковник Игор Кирилов.
„Раније смо вам доставили материјале који потврђују учешће Хантера Бајдена и његовог фонда Розмонт сенека и других структура под контролом Демократске странке у финансирању главних актера који под уговором са Пентагоном реализују активности на територији Украјине. Било је показано до које је мере син актуелног председника САД умешан у финансирање компаније Метабиота под контролом америчког Министарства одбране “, рекао је он.
Према његовим речима, неки од учесника затворених пројеката и до дан данас остају у сенци иако су кључне фигуре украјинског војно-биолошког програма.
„Међу њима су бивши директор ДТРА Kенет Мајерс, вршилац дужности фонда In-Q-Tel, под контролом ЦИА, Тара О`Тул, бивши шеф Центра за контролу и спречавање болести у САД Томас Фриден, бивши директор Националних института за здравство Френсис Колинс, некадашњи вршилац дужности извршног директора Меморијалног института Бателе Џефри Водсворт, главни научни сарадник и председник Одсека за међународна истраживања компаније Фајзер и многи други “, рекао је Кирилов.
Како је објаснио они на овај или онај начин извлаче корист од биолошких пројеката Пентагона и повезани су са Демократском странком САД чији лидери наступају као идејне вође војно-биолошких истраживања и творци тајних схема за прање новца у интересу уског круга представника америчке елите.
Управо тим људима треба поставити питање, истиче Кирилов, због чега се новац америчких пореских обвезника троши на незаконита војно-биолошка истраживања у Украјини и другим државама у читавом свету.
Према слајдовима приказаним на брифингу, ради се о главном научном сараднику и председику Одсека за међународна истраживања компаније „Фајзер“ Михаелу Долстену. Поред њега, на листи су и стручњак за војну медицину Ентони Мекуин (командант објекта Форт-Детрик у којем се одвијају биолошка истраживања у интересу Пентагона и у којме се налази команда медицинских пројеката и истраживања америчке војске).
Према материјалима, Кенет Мајерс је израдио и реализовао план формирања мреже биолабораторија на територији држава бившег СССР.
Тара О`Тул је 2001. године направила сценарио вежби „Мрачна зима“ које су биле посвећене симулацијама терористичког напада уз примену биолошког оружја.
Томас Фриден је учествовао у истраживању епидемије еболе у западној Африци 2014. Године, а Френсис Колинс је „гушио“ ставове научника о вештачком пореклу ковида.
Корпорација Бател је пружала консалтинг услуге Пентагону у вези формирања биолабораторија на постсовјетском простору. Одсек компаније у Форт-Детрику учествовало је у биолошким истраживањима у интересу Пентагона.
Михаел Долстен је одговоран за цео циклус производње медицинских препарата, укључујући вакцине против вируса корона.
Центар за контролу и спречавање болести је тело при Министарству здравља САД, као и Национални институти за здравство.

Америка пребацује истраживања из Украјине у друге делове света

Кирилов је навео и да Пентагон пребацује војно-биолошка истраживања која нису довршена у Украјини у државе централне Азије и источне Европе.
"Према информацијама којима располажемо, Пентагон активно пребацује недовршене пројекте из Украјине у државе централне Азије и источне Европе. Паралелно са тим шири се сарадња Министарства одбране САД са државама Африке и азијско-пацифичког региона - Кенијом, Камбоџом, Сингапуром и Тајландом. За америчко Министарство одбране од посебног интереса су државе на чијој територији већ постоје лабораторије са високим степеном биолошке изолације", навео је Кирилов.

Бивши сарадник института Пентагона потврдио да су вршена изучавања патогена у Украјини

Бивши сарадник Националних института пешадије САД Ричард Бошер потврдио је да су у лабораторијама у Украјини вршена изучавања опасних патогена. Истраживања је финансирао Пентагон, навео је Кирилов.
Према речима Кирилова, на 9. Конференцији држава-учесница Конвенције о забрани биолошког и токсичног оружја (КБТО) Американци су "посебно абнормално" реаговали на предлоге да се у коначни документ унесе да САД и Украјина крше КБТО и да изводе војно-биолошке активности.
Шеф америчке делегације Кенет Ворд одбио је да одговори на оптужбе Русије о кршењу КБТО.

Откривено ко су реализатори америчких програма у Украјини

Министарство одбране Русије добило је информације о установама које су реализовале америчке војно-биолошке програме у Украјини, саопштио је Кирилов.
По његовим речима, руски војни ресор имао је увид у проширену верзију извештаја Управе за смањење претњи америчког Министарства одбране о активностима у Украјини.
„Како се наводи у документу, реализатори војно-биолошких програма су Украјински институт за борбу против куге 'Мечников', Институт за ветеринарску медицину, Лавовски истраживачки институт за епидемиологију и хигијену. Извештај садржи податке о три извођача Пентагона, личне податке тридесет запослених у лабораторијама и седам званичника америчког Министарства одбране“, рекао је генерал.
Према његовим речима, објављени документи допуњују и потврђују информације добијене током специјалне војне операције у Украјини.
Лаборант у бактериолошкој лабораторији - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2022
РУСИЈА
Шта су радиле америчке биолабораторије у Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала