- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Година у којој смо се опростили од Снежане Перић, Ушкета, Јеше, Радака, Шолета, Михе...

CC0 / Unsplash / Ин мемориам свећа
Ин мемориам свећа - Sputnik Србија, 1920, 31.12.2022
Пратите нас
Година за нама оставила је српски спорт без великог броја легенди, смрти спортиста су вести које нико не жели да види, али су, нажалост, током 2022. године биле честе.
У јануару је српски спорт потресла вест о смрти легендарног југословенског шахисте Божидара Ђурашевића (88), двоструког учесника шаховских олимпијада, 1956. и 1958. године.
Свега дан касније, 24. јануара, преминуо је Борислав Стевановић (46) некадашњи капитен фудбалера Рада, убојити стрелац са надимком „Борагол“, који је каријеру окончао у својој родној Косовској Митровици, наступајући за локални Партизан.
Остаће упамћено да је дрес СР Југославије носио 2001. године, на опроштају Драгана Стојковића Пиксија од професионалне каријере.
Потпуни шок за домаћу јавност догодио се 9. фебруара када је објављена вест да је борбу са тешком болешћу изгубила једна од најбољих каратисткиња свих времена Снежана Пантић, рођена Перић.
Српска каратисткиња Снежана Пантић - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2022
СПОРТ
Преминула чувена српска каратисткиња Снежана Пантић
Некадашња европска и светска шампионка је преминула у 43. години, а иза себе је оставила ћерку Мању и супруга Ђорђа, бившег голмана Партизана.
У фебруару су нас напустили и некадашњи фудбалер Србољуб Николић (57) и одбојкашки репрезентативац Миодраг Митић (63) и шаховски велемајстор Борислав Ивков (88).
Током термина за футсал у марту срце је, у 60. години, издало фудбалског мајстора Небојшу Вучићевића, некадашњег играча Партизана и ОФК Београда, али и велике легенде малог фудбала.
Небојша Вучићевић Ушке - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2022
СПОРТ
Чекао је Ушкета, али га није дочекао: „Збогом маестро!“
Нажалост, наредног дана, 12. марта, у 44. години је преминуо још један бивши играч Партизана, Драгољуб Јеремић, четири дана касније преминуо је некадашњи фудбалер Црвене звезде Слободан Шкрбић, а 25. марта у вечност се преселио славни стонотенисер Миливој Каракашевић.
Мање од месец дана касније преминуо је бивши фудбалер Мачве и Рада Миленко Ковачевић (58), а изненада је овај свет напустио годину млађи, славни кошаркаш, двоструки европски шампион и касније врхунски тренер Зоран Сретеновић.
Зоран Сретеновић - Sputnik Србија, 1920, 29.04.2022
СПОРТ
Дирљив опроштај легенде од Сретеновића: „Страх ме је...“
Почетак маја донео је одлазак „Штрауса са Грбавице“, великог Ивице Осима. Сахрањен је у свом Сарајеву, а остаће упамћено да је ујединио регион и да су га на вечни починак испратиле највеће легенде из фудбала и јавног живота.
Ивица Осим - Sputnik Србија, 1920, 01.05.2022
СПОРТ
Преминуо Ивица Осим
У мају је преминуо и некадашњи фудбалер Звезде и репрезентације, касније и тренер Стеван Остојић, нажалост за њим је кренуо и млађи колега Владимир Ненадић, упамћен као играч Војводине, а у јулу се фудбалски свет опростио од Николе Радмановића, црвено-белог боема.
Никола Радмановић - Sputnik Србија, 1920, 21.07.2022
СПОРТ
Одлазак црвено-белог боема: Преминуо Никола Радмановић
Првог августа јавност је затекла вест да је Милан Ђуми Ђуричић, фудбалски тренер, изгубио дугу битку са тешком болешћу, а двадесетак дана касније преминуо је и славни кошаркаш Радован Бата Радовић.
Као да то није било довољно, 27. августа је објављена вест да је овоземаљски живот окончао један од најбољих српских и југословенских голмана свих времена, чувени Милутин Шошкић.
Милутин Шошкић, Партизан - Sputnik Србија, 1920, 28.08.2022
СПОРТ
Албанци су му спалили родну кућу – а нову, црно-белу, бранио је херојски и до смрти
У септембру је црно-белу породицу погодила нова трагедија, у 52. години живота битку са тешком болешћу изгубио је још један чувар мреже, Радован Радаковић.
Радован Радаковић - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2022
СПОРТ
Радаков ментор за Спутњик: Волео је да дрибла – до Партизана је стигао заобилазним путем
У децембру је спортску јавност дочекала трагична вест о погибији некадашњег фудбалера и тренера Миодрага Јешића, а 16. децембра се догодио потпуни шок када је објављено да је преминуо Синиша Михајловић, о коме не треба трошити превише речи.
Синиша Михајловић - Sputnik Србија, 1920, 19.12.2022
СПОРТ
Заувек подигнута крагница, заувек Синиша!
И нека на томе стане!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала