- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокићев поклон за Божић – десети трипл-дабл

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 07.01.2023
Пратите нас
На најбољи могући начин, новим трипл-даблом Никола Јокић честитао је Божић, а његови поени били су пресудни за убедљиву победу Денвера над Кливлендом резултатом 121:109.
Никола Јокић, српски репрезентативац, игра невероватно од старта сезоне и можда чак и боље него у претходне две сезоне када је проглашен најбољим играчем НБА лиге.
У ноћи између петка и суботе Јокић је уписао 28 поена, 15 скокова и десет асистенција, чиме је остварио јубиларни десети трипл-дабл од почетка сезоне.
Током првог полувремена Кливленд је долазио до предности, али је разлика направљена у трећој четвртини чему је највише допринео српски ас који је погодио две тројке заредом.
Кошаркаши Кливленда више нису имали одговор, а Јокић је до краја погодио још једну тројку и имао је 10 од 17 из игре, а једина ставка која се није уклапала биле су четири изгубљене лопте које је испустио Никола.
Утакмица је морала да се прекине на неколико минута због кривог коша, па је то допринело томе да опадне ритам, али Нагетси су се у наставку далеко боље снашли.
Јокићев учинак био је најбољи на мечу, а у тиму Кливленда најефикаснији је био Карис Леверт који је уписао 22 поена, четири скока и три асистенције. Српском асу највише је помогао Џамал Мареј који је убацио 18 поена уз четири скока и две асистенције.
На Божић је поене уписао и Богдан Богдановић чија је Атланта изгубила од Лос Анђелес Лејкерса резултатом 130:114.
Богдановић није био у свом најбољем ритму, шут за три поена му није ишао, промашио је сва три пута, али је уписао десет поена, као и три скока и две асистенције. Најбољи у тиму Атланте, али и на мечу био је Тре Јанг који је убацио 32 поена уз пет скокова и девет асистенција. Леброн Џејмс поново је доминирао на паркету и био најбољи код Лејкерса са 25 поена, седам скокова и десет асистенција.
Никола Јокић, Денвер - Јута - Sputnik Србија, 1920, 06.01.2023
СПОРТ
Јокић близу петог Ол-стара у низу
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 06.01.2023
СПОРТ
Јокић играо, па уживао у тимској игри Денвера и разбијању Клиперса
Владимир Петровић - Sputnik Србија, 1920, 05.01.2023
СПОРТ
Владимир има намеру да промени историју – за Спутњик открива зашто напада чудесан рекорд
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала