- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Италијан посветио гол Михи: „Осетио сам у дубини душе да морам“

© AFP 2023 / CHRISTOF STACHEСиниша Михајловић
Синиша Михајловић - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2023
Пратите нас
Одлазак Синише Михајловића оставио је велику празнину у италијанском фудбалу, а посебно је погодио фудбалере Болоње којима је славни Србин био тренер у периоду од 2019. до 2022. године,. Рикардо Орсолини, нападач Болоње, био је јако везан за Синишу, а свој гол против Аталанте посветио је недавно преминулој српској легенди.
Аталанта је у 17. колу Серије А савладала Болоњу резултатом 2:1, али чини се да ће ипак фудбалери Болоње више памтити овај сусрет због гола који је постигао Рикардо Орсолини.
Нападач Болоње погодак у шестом минуту утакмице посветио је Синиши Михајловићу који је преминуо у 54. години живота.
„Имао сам срећу да постигнем гол и задовољство ми је да га посветим тренеру који нас је нажалост прерано напустио баш као и Ђанлука Вијали. Јако ми је жао због прераног одласка обојице, нарочито Синише за кога сам посебно везан. Посветио сам му гол јер сам из дубине душе осећао да то морам да урадим“, рекао је емотивни Орсолини.
Нападач Болоње је са славним Михом имао сјајан однос, а када је сазнао да је болестан Орсолини се трудио да се још више зближи са славним српским фудбалером и тренером.
„Задовољан сам како се сналази са мном. Зна ге да ме боцне за реакцију. Болест ме је још више повезала са њим. Он је за мене посебна особа, пратим га и чиним буквално све што ми каже“, говорио је раније Орсолини.
Пре него што је Орсолини посветио гол великом Михи, у Италији се догодила још једна дирљива сцена. Дејан Станковић који је Синиши био кум изашао је на терен уочи дуела Сампдорије и Наполија заједно са Михиним синовима, а сви су у руци држали дрес са бројем 11 и презименом Михајловић.
Утакмица између Сампдорије и Наполија била је посвећена двојици рано преминулих великана Синиши Михајовићу и Ђанлуки Вијалију.
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2023
СПОРТ
Звезда га јурила годину дана, он завршио у Суботици
Алексеј Миранчук – Русија, ЕУРО 2020 - Sputnik Србија, 1920, 09.01.2023
СПОРТ
Ко је најбољи руски фудбалер у последњих пет година?
Навијачи Црвене звезде - Sputnik Србија, 1920, 09.01.2023
СПОРТ
Звезда стигла до великог појачања
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала