- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђерона разочаран: Утакмица се не побеђује за пола сата

© AP Photo / AP Photo/Piotr HawalejСрбија – Норвешка
Србија – Норвешка - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2023
Пратите нас
Рукометаши Србије одлично су отворили утакмицу против селекције Норвешке у мечу друге фазе Светског првенства, али је друго полувреме показало моћније лице противника Орлова због чега је Тони Ђерона, селектор српског тима, изузетно разочаран. Ђерона није био задовољан одбраном, али ни нападом, међутим истиче да нада и даље постоји.
Имала је Србија на полувремену разлику од три поена, деловало је да је на добром путу да оствари велику победу, али Норвежани су показали да су са разлогом једна од најбољих рукометних екипа на свету.
Тони Ђерона, селектор српске репрезентације, истакао је да је било добро познато да ће Норвежани другачије, снажније ући у друго полувреме, али да је тада управо заказала одбрана о којој се много говорило пред ову утакмицу.
„Знали смо да ће норвешки тим подићи интензитет у другом полувремену, као што су то учинили и против Холандије. Нисмо нашли начин да одговоримо на тај интензитет, одбрана је била лоша, али је проблем у нападу био већи. Изгубили смо много лопти у првих 15 минута и нисмо успели да се вратимо. Утакмица се игра 60 минута, против тимова попут Норвешке не може да се победи ако одиграш добрих 30-40 минута. Анализираћемо овај меч, пробаћемо да извучемо поуке и учимо из сопствених грешака“, рекао је Ђерона за званични сајт Рукометног савеза Србије.
Иако су готово минималне, шансе да Србија избори пласман у четвртфинале и самим тим квалификацијe за Олимпијске игре у Паризу и даље постоје, алси Србији су победе против Холандије и Аргентине императив.
„Велики циљ је да се вратимо после оваквог пораза, да одиграмо што боље све преостале утакмице. Нада постоји, пратићемо резултате других тимова, али кључно је да морамо бити на 100 одсто својих могућности против Холандије и Аргентине“, закључио је Ђерона.
Немања Илић, капитен репрезентаицје, није хтео да изостави похвале за добро одиграни део утакмице, па је иако разочаран указао и на позитивне аспекте који су јасан знак да ће српски тим тек имати шта да покаже у будућности.
„Добро смо отворили и друго полувреме, повели са пет разлике. Међутим, Норвежани се нису предали, ми смо с друге стране изгубили прецизност у нападу и касније смо били у константном заостатку. Против екипе као што је Норвешка, то се тешко стиже. Недостаје нам мало више искуства, оваквих утакмица против екипа као што су и Норвежани и Немци. То што смо сада и са једнима и са другима одиграли јако добро говори да нема бриге за будућности, бићемо све бољи и бољи, али свакако да боли овај пораз“, рекао је Илић.
Србија ће наредни меч на Светском првенству одиграти у суботу против Аргентине од 15:30 часова.
► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Србија - Норвешка, рукомет, СП - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2023
СПОРТ
„Орлови“ испустили победу и четвртфинале
Тони Ђерона - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2023
СПОРТ
Српска непроспавана ноћ: „Анализирали смо утакмицу до три ујутру“
Француска - Црна Гора, рукомет - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2023
СПОРТ
Француска лекција Црногорцимa
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала