- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија је своју судбину ставила у туђе руке

© REUTERS / OGNEN TEOFILOVSKIСелектор Тони Ђерона и рукометна репрезентација Србије
Селектор Тони Ђерона и рукометна репрезентација Србије - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2023
Пратите нас
Пораз рукометаша Србије од Норвешке (31:28) на старту друге фазе Светског првенства закомпликовао је живот изабраницима Тонија Ђероне, чија је судбина за пласман у четвртфинале сада у туђим рукама.
Орлови су одиграли више од пола меча фантастично против Скандинаваца, али као што каже селектор Тони Ђерона, то није довољно да би се на крају терен напустио високо подигнуте главе.
Меч траје 60 минута!
Србија се сада довела у ситуацију да мора да победи и Аргентину (субота, 15.30) и Холандију (понедељак), селекције које нису рукометне силе, али ни то није гаранција да се на планетарној смотри заврши међу осам најбољих репрезентација са шест освојених бодова.
Орловима је неопходно да Норвешка и Холандија савладају Немачку, чиме би се направио круг од три селекције са по шест бодова (Србија, Холандија и Немачка), те би у наредну фазу такмичења ишла репрезентација са најбољом гол-разликом.
Самим тим, Србији је неопходно и да потенцијалне победе над Аргентином и Холандијом буде са што више голова разлике.
Али, није само четвртфинале на талону. Ту је и пласман у квалификациони турнир за Олимпијске игре у Паризу 2024. године.
Пласман у четвртфинале доноси „визу“ за борбу за ОИ, али чак и девета и десета позиција на Светском првенству, па чак и 11. могле би да доведу до тог сценарија.
Заобилазни, дужи и тежи пут био би да изабраници актуелног селектора Тонија Ђероне освоје Европско првенство, или да се бар домогну финала истог у којем би изгубили од Француске или Норвешке.
„Триколори“ као домаћини Игара аутоматски имају осигурано учешће, самим тим би се и финалниста нашао на поменутом турниру.
Али, сачекајмо расплет на Светском првенству и дуеле са Аргентином и Холандијом после којих ће бити далеко јаснија ситуација Србије и када је у питању пласман у четвртфинале и пласман на квалификациони турнир за Олимпијске игре у Паризу.
Србија – Норвешка - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2023
СПОРТ
Ђерона разочаран: Утакмица се не побеђује за пола сата
Србија - Норвешка, рукомет, СП - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2023
СПОРТ
„Орлови“ испустили победу и четвртфинале
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала