- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Блумберг: Немачка плаћа високу цену јер се одрекла руског гаса

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаВентил у гасној компресорској станици
Вентил у гасној компресорској станици   - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2023
Пратите нас
Немачка је приморана да купује течни природни гас од Норвешке и Холандије, као и да поново користи угаљ јер се одрекла руског гаса, пише агенција „Блумберг“.
„Спас од нестанка струје је пронашла у течном природном гасу који се испоручује гасоводима из Норвешке и Холандије, али је спас нашла и у угљу“, наводи се у чланку.
Истиче се да је то учинило Берлин независнијим од нових испоручилаца, али је и тренутно решење проблема.
Берлин се не суочава са несташицом гаса само захваљујући топлом времену, мада, Немачкој предстоји да реши нове проблеме који су повезани са испоругама течног природног гаса, јер су његове резерве у Норвешкој и Холандији веома ограничене, а уговор који је потписан са Катаром ће покривати само шест процената ранијих количина гаса из Русије.
Западне земље су се суочиле са растом цена енергетских ресурса и порастом инфлације због санкција које су уведене Москви и због одустајања од руског гаса. Због раста цена горива, пре свега гаса, индустрија у Европи је у великој мери лишена конкурентности што је утицало и на друге сфере економије.
Макета резервоара за природни течни гас на међународном арктичком форуму Арктик - територија за дијалог у Санкт Петербургу - Sputnik Србија, 1920, 11.12.2022
РУСИЈА
Медији: Упркос забранама Немачка и даље купује руски течни природни гас
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала