- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Бугарски тужилац: Софија није умешана у напад на Кримски мост

© Sputnik / Виталий Тимкив / Уђи у базу фотографијаПорушени део Кримског моста
Порушени део Кримског моста - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2023
Пратите нас
Главни тужилац Бугарске Иван Гешев изјавио је да су бугарски тужиоци утврдили да земља није умешана у терористички напад на Кримски мост, преноси радио БНР.
Према речима Гешева, његове колеге из софијског тужилаштва утврдиле су да Бугарска „нема никакве везе“ са нападом. Како је навео, изјаве о „бугарском трагу“ су „руски хибридни напад на европску заједницу“.
Рано ујутру 8. октобра 2022. године на Кримском мосту дигнут је у ваздух камион. Од експлозије се запалило седам цистерни са горивом железничког воза, а два аутомобилска дела моста су се делимично урушила. Председник Русије Владимир Путин назвао је инцидент терористичким нападом.
Федерална служба безбедности (ФСБ) Русије саопштила је да је организатор терористичког напада главна управа обавештајне службе украјинског Министарства одбране. Како је саопштио ФСБ, експлозивна направа била је камуфлирана у ролнама грађевинском полиетиленском фолијом на 22 палете укупне тежине скоро 22,8 тона и послата из луке Одеса у бугарски град Русе почетком августа. ФСБ је саопштила да је приведено пет држављана Русије и три држављанина Украјине и Јерменије, који су учествовали у припреми злочина.
Инцидент на Кримском мосту - Sputnik Србија, 1920, 11.10.2022
РУСИЈА
Бугарска након истраге: Камион који је експлодирао на Кримском мосту никада није био у нашој земљи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала