- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шпанац се поноси Србијом: „Треба још мало времена за велика дела“

© JONATHAN NACKSTRANDТони Ђерона
Тони Ђерона - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2023
Пратите нас
Селектор рукометаша Србије Тони Ђерона изјавио је после елиминације са Светског првенства, где су Орлови завршили на 11. месту, да је напредак евидентан, само да је потребно време да се ствари потпуно искристалишу.
Победом над Холандијом резултатом 32:30 Србија је окончала учешће на СП у Пољској.
Изабраници Шпанца Тонија Ђероне завршили су као трећепласирани тим на табели друге фазе такмичења. Шест бодова није било довољно да се обезбеди пласман у четвртфинале Светског првенства, али је општи утисак да Орлови нису разочарали.
Борили су се, дали све од себе, али их је пораз од Норвешке 31:28, иако су водили у појединим тренуцима и са пет голова разлике, коштало елиминације.
Ђерона није разочаран, напротив. Смело поручује да је овај тим предодређен за велика дела, али му је потребно време. Још мало времена.
„Мислим да смо остварили одређени напредак, али недовољан за нешто веће. Изгубити голом разлике од Немачке, три од Норвешке није срамота. Победили смо све остале, али нисмо били спремни да се боримо за веће циљеве. Не смемо да заборавимо историју ове екипе. Иако имамо играче кји су у својим тридесетим, неки коју годину мање, они нису навикли да са репрезентацијом играју утакмице на овом нивоу и то је оно што овај тим треба да научи“, истакао је шпански стручњак који је, стиче се утисак, препородио Орлове.
Осврнуо се искусни Ђерона и на огроман потенцијал који Србија поседује, а огледа се у млађим играчима.
„Такође, ту су млади играчи који својом игром озбиљно претендују да у будућности имају већу улогу, као што су Стефан Додић и Марко Милосављевић. Надам се да ћемо се изборити за наредно Европско првенству и уз додатних годину дана рада заједно, да ћемо бити у стању да одемо корак даље“, рекао је Ђерона, чије је речи пренео Рукометни савез Србије на званичном сајту.
Ђерона нема дилему да ривали посматрају Србију сада на један другачији начин – са далеко више поштовања.
„Рекао сам екипи да сам јако поносан на њих због тога. Ово је екипа која је сада спремна да игра две јаке утакмице у истој недељи као што је то био случај са Француском, затим Словенијом, касније и Шведском. Важно је да људи виде како се екипа бори на овим утакмицама јер на свакој следећој имаћеш већи респект противника. И даље има простора за напредак свакако, посебно у утакмицама где једна лопта одлучује све“, навео је Ђерона.
За крај је селектор имао и поруку за српске рукометаше који се враћају обавезама у својим клубовима.
„Пре следећег великог првенства имаћемо поново само две до три недеље да се припремимо и због тога је важно да играчи који конкуришу за репрезентацију индивидуално ураде више и да се не штеде у својим клубовима. То сам им рекао и после утакмице са Холандијом у свлачионици. Њиховим телима и психи требају јаке утакмице што је чешће могуће јер за такмичења која трају дуго као што је Светско првенство, то може само да направи разлику. Замислите да сада, уместо што се враћамо кући морамо да играмо четвртфинале? Наравно да би екипа кроз срце, жељу и мотивацију пронашла снагу за све до краја, али је потребно то моћи и када то није случај“, закључио је селектор Орлова Тони Ђерона.
Србија - Холандија, рукомет, СП - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2023
СПОРТ
Победа „Орлова“ за крај Светског првенства
Рукометаши Србије током утакмице против Француске у Зрењанину - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2023
СПОРТ
Србија остала без четвртфинала Светског првенства
Селектор Тони Ђерона и рукометна репрезентација Србије - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2023
СПОРТ
Србија је своју судбину ставила у туђе руке
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала