- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Херојски повратак на велику сцену: Победила је и страхове и Американку – за изједначење са легендама

© AP PhotoВикторија Азаренка
Викторија Азаренка - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2023
Пратите нас
После десет година Викторија Азаренка, белоруска тенисерка, успела је да се пласира у полуфинале Аустралијан опена победом над Џесиком Пегулом из Америке, трећом тенисерком света, резултатом 6:4, 6:1.
Откад је Викторија Азаренка освојила своју другу титулу на Аустралијан опену 2013. године, Белорускиња није успевала да стигне ни до полуфинала. Једну деценију касније када су је већ потценили чувена Вика направила је велики подвиг и бориће се за финале против Јелене Рибакине.
Азаренка је била далеко од улоге фаворита у мечу са Џесиком Пегулом која заузима високо треће место на ВТА листи, али власница 21 титуле није се тек тако дала и захваљујући великом искуству успела је да сломи отпор Американке.
Азаренка је остварила прву победу над тенисерком која се налази у најбољих пет на ВТА листи још од тријумфа над Рускињом Маријом Шараповом 2012. године у полуфиналу УС Опена.
Белорускиња је прва стигла до брејка, а онда имала и чак шест брејк лопти у наредном сервис гему Американке. Ниједну није успела да реализује Азаренка, а онда је после две пропуштене сет лопте изгубила гем на свој сервис у самој завршници сета.
Срећом, успела је да дође до нове шансе и на Пегулин сервис заврши сет после ког је поново преузела контролу над мечом.
У целом другом сету Азаренка је Американки допустила само један гем и то на свој сервис, док је Белорускиња реализовала све три брејк лопте колико је имала у целом сету.
Викторији је овај меч уједно и донео прво полуфинале на Гренд слему после три године јер је последње играла на УС Опену 2020. године.
„Нисам лоше играла прошле године, али ментално нисам била како треба. Играла сам у страху, осећала сам велику анксиозност и тешко ми је било да будем храбра и да нађем праве изборе. Много сам радила на менталном плану, изазивала сам себе, покушавала да се погурам напред... Плашила сам се неуспеха, плашила сам се да не завршим ствари које сам започела и болело ме је то. У овој паузи сам радила на томе, да се не плашим пада и да будем у реду са тиме да је у реду ако све што сам урадила није довољно“, навела је Азаренка.
Вика је победила на 47 мечева на Аустралијан опену чиме се изједначила на вечној листи са Штефи Граф на шестом месту играчица са највише победа на првом Грен слем турниру у новој ери. Истовремено, изједначила се са Мартином Хингис на 13. месту победа на највећим турнирима са укупно 153.
Новак Ђоковић – Алекс Де Минор - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2023
СПОРТ
„Сви имају пет, само Новак осам брзина“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2023
СПОРТ
Пијани провокатори поново упали на Новаков меч
Јелена Рибакина - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2023
СПОРТ
Моћна Јелена уз рекорд до полуфинала – „Још сам гладна“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала