- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„Епстајн је убијен“: Бивша сарадница богаташа интервјуом из затвора подгрејала „теорије завере“

© AP Photo / John MinchilloЏефри Епстајн и Гислејн Максвел
Џефри Епстајн и Гислејн Максвел - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2023
Пратите нас
Гислејн Максвел, некадашња сарадница покојног америчког богаташа Џефрија Епстајна, дала је први интервју након што је осуђена на 20 година затвора јер му је помагала у злостављању младих девојака.
Епстајин се убио у затворској ћелији на Менхетну 2019. године док је чекао суђење за трговину људима у сврху сексуалног искоришћавања. Максвелова је своје суђење дочекала и од хапшења у јулу 2020. године ова 61-годишња Британка провела је у притвору, односно сада у затвору одакле је дала први интервју.
Максвелова је интервју дала из затворске ћелије на Флориди за британску телевизију „ТалкТВ“.
Она је летос осуђена на 20 година затвора за помагање Епстајну у злостављању младих девојака. Кћи новинског тајкуна Роберта Максвела међу својим контактима имала је два америчка председника, папу и славне особе, али на суду су је сви пријатељи напустили, укључујући и британског принца Ендрјуа.
На питање о околностима Епстајнове смрти Максвелова је рекла да верује да је он убијен што иде у прилог теорији завере која кружи интернетом од дана његове смрти, а главни јој је наратив да је Епстајн убијен да на суђењу не би били откривени они са којима је сарађивао, а на списку су наводно врло угледни и познати људи.
„Верујем да је убијен. Била сам шокирана”, рекла је она, пренео је РТ.
На питање о жртвама, Максвелова је рекла да се нада да су добиле неку врсту закључења агоније исходом суђења на којем је она осуђена на затворску казну. Занимљивоје да се није извинула, већ је додала да треба да искале бес на власти које су допустиледа Епстајн умре у затвору.
Максвелова је рекла да би волела да Епстајна никада у животу није упознала. Свом брату Јану Максвелу и новинарки Дафни Барак рекла је да је највећа заблуда о њој да је „најокрутнија, најзлобнија и најотровнија особа“.
„Искрено, волела бих да никада нисам упознала Епстајна. Нисам знала да је тако грозан. Мислим, сада када гледам уназад, то је наравно јасно. Али у то време је имао пуно пријатеља. Био је пријатељ с готово свима које можете да замислите“, рекла је она.
Мелинда и Бил Гејтс - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2022
СВЕТ
„Био је оличење зла“: Мелинда Гејтс о пријатељству Џефрија Епстајна и Била Гејтса
Лоренс Висоски - Sputnik Србија, 1920, 01.12.2021
СВЕТ
Ко је све од моћних летео авионом милијардера педофила: Пилот сведочио на суђењу „Епстајновој мадам“
Скица Гислејн Максвел  на суђењу - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2021
Одлучено: Објављују се докази о повезаности Клинтонових и Епстајнове мадам
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала