- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Спрема се бура у Европи због бахатог Американца: „Хајде да објаснимо шта стоји иза свега“

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалске лопте
Фудбалске лопте - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2023
Пратите нас
Невероватан новац који је америчко руководство енглеског клуба Челси, на челу са власником Тодом Белијем, потрошило на појачања у претходном периоду прети да потпуно поремети фудбал у Европи, а жестоке критике упућене су из Шпаније.
У актуелној сезони Челси је потрошио 666,7 милиона долара, дакле само један клуб, а укупни трошак комплетне шпанске лиге износи мање од 609 милиона долара.
Генерални директор шпанске Ла Лиге Хавијер Гомес изјавио је да УЕФА мора да буде стриктнија у праћењу пословања клубова из Енглеске.
„Јасно је да финансијска контрола у Шпанији доводи до тога да клубови Ла Лиге доводе мањи број играча него клубови Премијер лиге. Хајде да обајаснимо шта стоји иза тога. Реалност је да ми у Ла Лиги желимо да клубови троше само онолико колико могу да приуште и колико могу да зараде, дакле само оно што су њихови приходи. Такође је истина да власници акција у клубовима могу да помогну тако што ће уложити новац који ће бити потрошен на појачања, али и то у одређеним износима", изјавио је Гомес.
Објаснио је да је суштина у томе да власници клубова у Премијер лиги „допингују“ своје клубове.
„Уносе новац који клуб није зарадио и не може да заради и то ставља клубове у ризичну позицију. Ми сматрамо да је то варање јер увлачи у цео процес и остале лиге. Захтевамо од УЕФА да уведе нову финансијску регулативу која ће онемогућити власницима да упумпавају новац у клубове преко тачно одређене границе“, навео је Гомес.
Енглески клубови су у јануарском прелазном року потрошили милијарду долара, а посебно бизарно звучи податак да је Челси у јануару потрошио више него сви клубови данске Суперлиге у њеној историји.
► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Предраг Рајковић - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2023
СПОРТ
„Српска хоботница“ је срушила „краља“ – а Тадић је ућуткао све критичаре: „Душан је највећи!“
Партизан и Напредак - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2023
СПОРТ
Разбијене главе, фудбал на леду и један гол за победу Партизана у Крушевцу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала